Bergens Tidende

Kåre Ingebrigts­en mener jobben hans blir vanskelige­re nå

– Jeg tror ikke dette har vært en diskusjon om fakta. Det har vært en diskusjon om følelser, sier Brann-treneren.

- ÅSMUND GULLACHSEN asmund.gullachsen@bt.no

Brann-trener Kåre Ingebrigts­en skulle ønske årsmøtets avgjørelse om kunstgress ble en annen.

– Jeg forholder meg til det som ble bestemt. Vi må gjøre det beste ut av det, og alt vi kan for å fortsette å utvikle laget, sier han.

– Gjør det jobben din med å gjøre Brann best mulig vanskelige­re?

– Definitivt. Hvis du skal trene på kunstgress og spille kamper på gress, blir det vanskelige­re. Det er to ulike idretter, sier Ingebrigts­en.

Etter den halvannen times lange treningsøk­ten, bestående av boksspill og formasjons­øvelser, fikk Ingebrigts­en spørsmål om Branns ambisjoner.

– Ambisjonen vår er at vi skal bli bedre. Jeg tror ikke vi skal ha noen ambisjon om at vi skal ta medalje neste år. Vi må utvikle oss og bli bedre enn vi var i fjor.

– Hadde ambisjonen vært annerledes dersom det hadde blitt lagt kunstgress nå?

– Jeg tror uansett vi måtte utviklet laget gradvis, men det vil ta lengre tid nå. Alle som driver med toppidrett vet at å konkurrere på et annet underlag enn det man trener på, er en utfordring, sier Ingebrigts­en. Ingebrigts­en mener at debatten om dekket på Stadion har vært følelsesst­yrt.

– Jeg tror ikke dette har vært en diskusjon om fakta. Det har vært en diskusjon om følelser. Det er få som har sett treningsfo­rholdene og vet hvor dårlige de har vært, mener han.

Usikker på gress-trening Kåre Ingebrigts­en sier det blir veldig viktig å holde naturgress­banen på Stadion kortklipt, vannet og jevn, slik at forskjelle­n fra kunstgress blir minst mulig.

Derfor sier treneren at Brann kan trene maks én gang i uken på Stadion-matten.

Årets sesongoppk­jøring blir i tillegg uten treningsle­ir med naturgress­baner i Syden. Det gjør at treneren er usikker på om Brann får trent på naturgress før sesongstar­t.

– Når vi møter Rosenborg andre serierunde kan de ha trent tre uker på gress, mens vi har hatt én økt eller to. Jeg håper jeg tar feil og at våren bli fantastisk, sier Ingebrigts­en.

– Idiotisk

Kristoffer Barmen sier han har fulgt begge klubbens møter om kunstgress-saken digitalt. Han har merket seg engasjemen­tet rundt klubben de siste ukene.

– Det er fint at så sa mange har tatt ordet og engasjert seg. Vi har lagt bak oss en sesong med begrensede publikumst­all. Dette var en god påminnelse om at trykket fremdeles er rundt klubben, sier Barmen.

Nå skal klubben hans finne løsninger for å ha best mulig treningsfo­rhold i hverdagen. Innspillet om å trene et annet sted en Nymark, synes Barmen lite om.

– Jeg synes det er en idiotisk løsning. Vi har et fantastisk anlegg på Stadion med veldig gode fasilitete­r. Skal man bygge alt det vi har behov et annet sted, vil det bli mye dyrere enn å fikse treningsba­nen like ved Stadion, sier Barmen.

– Må det være et anlegg med kantiner og garderobe?

– Ja, det mener jeg absolutt. Å stå og fryse etter trening og ikke få i seg mat i tide er negative ting med å trene her i Vestlandsh­allen. Derfor prøver vi å skynde oss tilbake til Stadion for å restituere godt, sier Barmen.

Torsdag klokken 14.00 spiller Brann årets første treningska­mp mot Molde. Den kampen kan du se på BT.no

 ??  ?? Kåre Ingebrigts­en mener hans jobb blir vanskelige­re når han ikke får trent laget på samme underlag som hjemmekamp­ene spilles på.
Kåre Ingebrigts­en mener hans jobb blir vanskelige­re når han ikke får trent laget på samme underlag som hjemmekamp­ene spilles på.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway