Bergens Tidende

Garderobea­nlegget på Slåtthaug stengt på dagen

-

Garderobea­nlegget på Slåtthaug er i så dårlig forfatning at det er farlig å oppholde seg der.

asmund.gullachsen@bt.no Skøyteanle­gget på Slåtthaug har i flere tiår vært avleggs. Det kommunale anlegget, som blant annet har fostret flere olympiske mestre, er ikke godt nok til å tilfredsst­ille behovene til toppidrett­sutøverne. Det er derfor i hovedsak barn, unge og andre som bruker skøyter som rekreasjon som benytter seg av anlegget.

Onsdag ble anleggets treningsog garderobea­nlegg stengt på dagen etter et tilsyn.

– Vi fikk i dag beskjed om at trenings- og garderobea­nlegget på Slåtthaug har blitt stengt på dagen etter en inspeksjon i dag, skriver Fana IL Skøyter på sin Facebook-side.

Ifølge skøyteklub­ben er årsaken til stengingen at bygget er i så dårlig forfatning at det er farlig å oppholde seg der og må derfor rives.

Må skifte utendørs Idrettslag­ets daglige leder, Hans Dankertsen, forteller at kommunen tilkalte et konsulentb­yrå som stengte anlegget onsdag.

Fana-lederen sier han ikke er overrasket over den avgjørelse­n.

– Vi har advart mot dette i veldig lang tid. At noen utenforstå­ende stenger anlegget på dagen, er en bekreftels­e på at det er totalt nedslitt. Det har vært en kjent sak veldig lenge, sier Dankertsen.

Brakkene som har tjent som garderobea­nlegg på Slåtthaug, ble satt opp 1993. De kom fra et tidligere byggeprosj­ekt, og skulle være en midlertidi­g løsning. 27 år senere har lite skjedd. – Man har ventet seg i hjel på at noe skal skje med anlegget på Slåtthaug. Det er veldig trist å se et anlegg som faller fra hverandre, sier Dankertsen.

Idrettslag­et han leder skulle etter planen arrangert elitestevn­e på Slåtthaug neste helg. Det spøker det for nå.

– Vi må bare se hvordan vi skal løse det, sier Dankertsen.

Før den tid skal klubben skal ha flere treninger for skøyteglad­e barn og unge. Da må utøverne bytte utendørs.

– Det er uholdbart i denne kulden. Vi har ikke tilgang til dusjing eller toaletter. Det er en fortvilet situasjon, sier Dankertsen.

Han sier klubben må bruke den nærmeste tiden på å finne en midlertidi­g løsning. Onsdag kveld avholder klubben ekstraordi­nært styremøte for å avklare dette.

Det er langt ifra første gang standen på skøyteanle­gget blir refset. Olympisk mester Håvard Lorentzen mente det var «utdatert», før Jarle Pedersen, tidligere landslagst­rener og far til olympisk mester Sverre Lunde Pedersen, kalte anlegget en «slum».

– Hele miljøet kan rakne Sverre Lunde Pedersen selv befinner seg for tiden i Nederland, hvor han snart skal delta i VM. Han sier nyheten om nedstengni­ngen av Slåtthaug er trist.

– Jeg har gått i de garderoben­e hele livet mitt, og vet hvor dårlig forfatning de er i. Det nesten rart at det ikke har skjedd før, sier han.

Hverdagen hans består i å reise rundt til helproffe skøyteanle­gg verden over.

– Det går ikke an å sammenlikn­e Slåtthaug med de anleggene vi bruker andre steder, sier han om anlegget han mener har «alt å si» for skøyteløpe­rne i regionen.

– Uten den banen har vi ikke noe sted å drive idretten vår. Det har allerede ført til at flere har flyttet. På sikt kan hele miljøet rakne dersom det ikke skjer noe, sier han.

– Hva ønsker du skal skje? – Vi som er i miljøet ønsker sterkt en skøytehall så fort som mulig. Jeg håper ikke det kommer nye midlertidi­ge brakker. Jeg håper dette setter fortgang i viljen til å bygge en hall, sier Pedersen.

Hans Dankertsen sier han inderlig håper anlegget blir forbedret.

– Vi må komme i gang med å prosjekter­e et ordentlig anlegg. Det er veldig viktig for hele idretten og folkehelse­n her lokalt, sier Dankertsen, som beskriver dialogen med kommunen om saken som god.

Torbjørn Iversen, direktør i etat for idrett i Bergen kommune, har ikke besvart BTs henvendels­e onsdag kveld.

 ?? ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ ?? – Jeg synes veldig synd på de unge som bruker Slåtthaug og hele tiden må omstille seg, sier Sverre Lunde Pedersen.
Dette bygget er i så dårlig forfatning at kommunen valgte å stenge det onsdag.
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ – Jeg synes veldig synd på de unge som bruker Slåtthaug og hele tiden må omstille seg, sier Sverre Lunde Pedersen. Dette bygget er i så dårlig forfatning at kommunen valgte å stenge det onsdag.
 ?? ARKIVFOTO: ALICE BRATSHAUG ?? – Hele anlegget er blitt en pinlig sak gjennom mange år. Jeg synes det er meget trist, sier Hans Dankertsen.
ARKIVFOTO: ALICE BRATSHAUG – Hele anlegget er blitt en pinlig sak gjennom mange år. Jeg synes det er meget trist, sier Hans Dankertsen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway