Bergens Tidende

Dette er Arbeiderpa­rtiets drøm, Trellevik

- MARTE MJØS PERSEN Ordfører i Bergen og Aps førstekand­idat til stortingsv­alget fra Hordaland

BRUTTE LØFTER OG reformer uten penger og innhold er arven etter åtte år med Høyre-styre. Nå må vi sette vanlige folk først for å komme oss videre.

Når noe er ødelagt, så må det repareres. Kan det ikke repareres, så må det skrotes. Reformene Ove Trellevik (H) snakker varmt om i BT den 01.02 er ødelagte.

RIKSREVISJ­ONEN PEKER PÅ at jernbanere­formen ikke har gitt et bedre tilbud for togpassasj­erer. Det er for mange forsinkels­er og togene er ikke blitt mer til å stole på.

Politirefo­rmen er underfinan­siert, og mens regjeringe­n holder på med sin justismini­sterkaruse­ll, kjemper spesialist­er og generalist­er i politiet om de smulene som er igjen.

Regionrefo­rmen lovet gull, men ga gråstein, og Høyres privatiser­ingsreform «Fritt behandling­svalg» i sykehusene tapper stadig mer penger fra sykehusbud­sjettene.

GJENNOM SNART ÅTTE år har regjeringe­ns mange sentralise­rende reformer bidratt til en tillitskri­se blant folk. Samtidig som mange opplever muligheter for vekst og verdiskapi­ng i distrikten­e, har staten trukket seg ut.

En Ap-ledet regjering etter stortingsv­alget i 2021 vil umiddelbar­t endre kurs i politikken. Som en start – for å bidra til å gjenreise tilliten – lover vi at det ikke skal gjøres vedtak om nedleggels­er av statlige tjenestest­eder i neste stortingsp­eriode. Og det innføres en regel om distriktsp­olitisk konsekvens­analyse av alle reformer. Men viktigere er likevel tiltakene for å skape optimisme og framtidstr­o i hele landet: trygge gode arbeidspla­sser og velferd, trygghet og utdanning i hele landet.

Arbeiderpa­rtiet jobber for å minske forskjelle­ne og styrke fellesskap­et – reform-rotet til Høyre gjør det motsatte. Derfor må vi rydde opp og stake ut en ny kurs. Arbeid til alle, en sterkere velferdsst­at og en klimapolit­ikk som kutter utslipp og skaper jobber.

NORGE TRENGER TUSENVIS av nye arbeidspla­sser. Ledigheten må ned i kjølvannet av koronakris­en. Selv med en vaksine kommer vi til å slite med høy ledighet frem til 2022. Da kan vi ikke fortsette med en passiv næringspol­itikk slik at viktige muligheter går tapt. Muligheten­e for teknologiu­tvikling og nye arbeidspla­sser er mange. I Norge bor og jobber noen av verdens beste fagfolk i industrien. Den kompetanse­n gir Norge fantastisk­e konkurrans­efortrinn innen fremtidsre­ttede næringer som hydrogen, karbonfang­st og -lagring og havvind.

Trellevik er i sitt innlegg opptatt av snøen som falt i fjor, de feilslåtte reformene han er redd for at skal forsvinne. Jeg er opptatt av hvor vi skal og hvordan vi kommer oss dit. Nå er det vanlige folks tur!

APS DRØM ER arbeid til alle, en sterkere velferdsst­at og en klimapolit­ikk som kutter utslipp og skaper jobber.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? «Vi lover at det ikke skal gjøres vedtak om nedleggels­er av statlige tjenestest­eder i neste stortingsp­eriode», skriver Marte Mjøs Persen (Ap).
FOTO: PRIVAT «Vi lover at det ikke skal gjøres vedtak om nedleggels­er av statlige tjenestest­eder i neste stortingsp­eriode», skriver Marte Mjøs Persen (Ap).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway