Bergens Tidende

Bamba kom tilbake utrent fra Afrika-ferie

-

Daouda Bamba avviser at det var uproft å komme hjem ute av form fra ferie. Daouda Bamba fikk en ekstra ferieuke til å bygge hus i Elfenbensk­ysten. Da han kom hjem fra juleferien i hjemlandet, var Branns 9-millioners­spiss rett og slett ikke i form. 25-åringen leverte ikke på trening, og hang rett og slett ikke med på løpeøktene i Vestlandsh­allen.

– Daouda mangler trening, sier Brann-trener Kåre Ingebrigts­en.

Ble ving

Da lagoppstil­lingen til årets første treningska­mp kom, var den som en del av treningspr­ogrammet til Bamba. Ivorianere­n ble plassert på kanten, som et ledd i å komme i form igjen. Der har spissen ikke spilt noe særlig før.

– Han mangler litt trening. På kanten får han springe veldig mye, sa Ingebrigts­en med et glimt i øyet i Ballspark før 2–1tapet for Molde.

– Må Bamba jobbe ekstra nå? – Det må han. Daouda fikk en ekstra ferieuke med noe husbygging hjemme. Derfor tyner vi ham litt på kanten nå. Han må springe, han er ikke så glad i det, men det er viktig for ham å spille seg i form, sier Ingebrigts­en.

Avviser han er uproff Bamba løp og kjempet uten å få så mye til, før han til slutt ble byttet ut til fordel for Filip Delaveris som scoret i sin Brann-debut.

– Treneren ville jeg skulle spille ving, så jeg prøvde det. For meg var det bra for å komme i form, sier Bamba.

Han forteller at huset han har bygget i Elfenbensk­ysten nå er ferdig. Bamba har vært sjenerøs og brukt noe av inntekten sin til å gi tilbake til familien.

– Nå må jeg bruke hver dag for å komme i så god form som jeg kan. Jeg må komme i skikkelig form.

– Trente du da du var på ferie?

– Jeg prøvde.

– Er det uproft av deg å ikke være i form?

– Det er forskjell på å trene med et akademi med 16–17-åringer, slik jeg har gjort hjemme, og det å komme tilbake til Bergen og Brann. Du merker det med en gang, sier Bamba.

– Burde vært i form

BTs Brann-blogger Eduardo «Doddo» Andersen var klar i Ballspark-sendingen på at Bamba burde vært i form.

– Det er ubegripeli­g for meg at folk som lever av fysikken sin, ikke tar vare på den. Det er snakk om en time trening om dagen, så hadde han jo kommet tilbake i OK form, sa Doddo.

Etter kampen var Ingebrigts­en brukbart fornøyd med Bamba.

– Han slet med å finne posisjonen, men han fikk sprunget. Det var det viktigste i dag, sier Ingebrigts­en med et glis.

 ??  ?? Daouda Bamba har scoret 22 mål på 84 kamper etter at han ble hentet til Brann for rundt ni millioner kroner.
Daouda Bamba har scoret 22 mål på 84 kamper etter at han ble hentet til Brann for rundt ni millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway