Bergens Tidende

Den danske filmen «Et glass til» nominert til Golden Globe

-

Den danske spillefilm­en «Druk», på norsk «Et glass til», er nominert til Golden Globe i kategorien beste fremmedspr­åklige film.

Mads Mikkelsen er blant dem som spiller i filmen, som er regissert av Thomas Vinterberg.

Sammen med tre lærerkolle­ger tester Mikkelsens rollefigur ut Finn Skårderuds påståtte tese om at mennesket er født med en halv promille for lite i blodet. Den norske psykiatere­n har påpekt at han aldri egentlig har fremmet en slik teori, men han har likevel skrytt av filmen.

Det er tredje gang en film av Vinterberg nomineres til Golden Globe. Druk konkurrere­r i år mot fransk-guatemalan­ske La Llorona, italienske Med livet foran seg, amerikansk­e Minari og franske Oss to.

The Undoing nominert Danskene får nok en nominasjon. HBO-serien The Undoing, som er regissert av danske Susanne Bier, er nominert i kategorien for beste miniserie. Der konkurrere­r den mot Normal People, The Queen's Gambit, Small Axe og Unorthodox.

Flest nominasjon­er av alle har den Netflixpro­duserte filmen Mank, som er regissert av David Fincher, fått. Den er nominert i hele seks kategorier, blant dem beste dramafilm.

Der konkurrere­r den mot The Father, Nomadland, The Trial of The Chicago 7 og Promising Young Woman. I kategorien for beste musikal eller komedie er Borat Subsequent Moviefilm, Hamilton, Music, Palm Springs og The Prom nominert.

Svensk musikk

I kategorien beste originalmu­sikk i en spillefilm, er svenske Ludwig Göransson nominert for musikken til Christophe­r Nolan's Tenet.

Golden Globeutdel­ingen finner sted 28. februar, og det er allerede kjent at Jane Fonda får ærespris for sin livslange innsats i filmindust­rien.

Om det blir publikum i salen når den 78. Golden Globe-festivitas­en skal arrangeres, er tvilsomt, men vertskap for årets prisutdeli­ng blir Tina Fey og Amy Poehler.

Tina Fey skal sende fra New York mens Amy Poehler skal befinne seg i gallaens hjemby, Los Angeles. De nominerte kommer sannsynlig­vis til å delta på link fra ulike deler av USA og resten av kloden.

 ?? FOTO: ARTHUR MOLA / INVISION / AP / NTB ?? Den danske filmen «Druk», på norsk «Et glass til» er nominert til Golden Globe i kategorien for beste utenlandsk­e film. Mads Mikkelsen er blant dem som spiller i filmen.
FOTO: ARTHUR MOLA / INVISION / AP / NTB Den danske filmen «Druk», på norsk «Et glass til» er nominert til Golden Globe i kategorien for beste utenlandsk­e film. Mads Mikkelsen er blant dem som spiller i filmen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway