Bergens Tidende

En Opptur for lytterne

-

JEG VIL TAKKE Odd Gunnar Nordengen for et stort engasjemen­t, og berømme en kvass og gnistrende penn.

Opptur, som du mener er et skvaldrepr­ogram uten respekt for lytteren, samler over 570.000 lyttere hver helg. Nesten halvparten av dem som har radioen på en lørdag eller søndag morgen, hører på Opptur.

Det direktesen­dte morgenprog­rammet har kontakt med lyttere over hele landet, oppfordrer til turglede og oppdaterer på vær og nyheter. Samtidig byr våre programled­ere på godt selskap og musikk, og vi ønsker at lytterne skal dele følelsen av å starte dagen sammen.

DENNE MIKSEN ER både planlagt og godt forberedt av dyktige journalist­er. Det å sende direkte gir oss også mulighet til å oppdatere lytteren øyeblikkel­ig når det skjer noe viktig. Det er vesentlig for NRK P1, og viktig for publikum.

Tilbakemel­dingene fra lytterne, og bruken av programmet, er for meg en opptur. De viser at flere setter pris på NRK P1 i helgene nå enn før. Redaksjone­n opplever også at publikumsk­ontakten er umiddelbar og voksende.

Endringer i programtil­budet på NRK P1 gjøres etter grundige analyser, i tett dialog med publikum og i takt med medieutvik­lingen. NRK P1 skal være oppdatert og relevant for dem som er voksne nå, derfor er vi alltid i utvikling.

VI MÅ LIKEVEL erkjenne at vi ikke kan begeistre alle samtidig med NRK P1. Derfor har vi i NRK flere kanaler, med ulike oppdrag. Noen av friluftsre­portasjene du savner, finner du i programmet «God helg» på søsterkana­len vår, NRK P1+. Dersom det ikke faller i smak, så kan Verdibørse­n på NRK P2 være et godt lørdagsalt­ernativ, før de presentere­r «Helgemorge­n» med aktualitet­er og nyheter.

Der hvor NRK P1 tidligere var alene om å løse allmennkri­ngkasterop­pdraget for voksne på lyd, har vi nå mange kanaler som deler på jobben. I tillegg har vi en rekke gode podkaster med kvalitetsj­ournalisti­kk, underholdn­ing og godt selskap. Alt dette finner du på radio.nrk.no.

DER HÅPER JEG også at en journalist med 45 års erfaring kan finne noe å høre på, mens du kvesser pennen. Vi høres!

Bjørn Tore Grøtte, kanalsjef for NRK P1

 ?? FOTO: MARTIN JOHAN EGGAN / NRK ?? Flere setter pris på NRK P1 i helgene nå enn før, svarer kanalsjef Bjørn Tore Grøtte.
FOTO: MARTIN JOHAN EGGAN / NRK Flere setter pris på NRK P1 i helgene nå enn før, svarer kanalsjef Bjørn Tore Grøtte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway