Bergens Tidende

Protestene mot militaerju­ntaen fortsetter

Politiet i Myanmar anklages for å ha skutt og drept en kvinne som demonstrer­te mot militaerku­ppet i hovedstade­n Naypyidaw.

-

For fjerde dag på rad strømmet demonstran­ter tirsdag ut i gatene i flere byer i Myanmar for å kreve at demokratie­t blir gjeninnfør­t.

I hovedstade­n Naypyidaw tok politiet først i bruk vannkanone­r, før det ifølge flere øyenvitner ble skutt varselskud­d i luften.

Ifølge ett øyenvitne ble det også skutt med gummikuler mot demonstran­ter, men dette er ikke bekreftet fra annet hold.

Lokale medier som Myanmar Now og Frontier Myanmar melder at en kvinnelig demonstran­t i begynnelse­n av 20-årene ble truffet i hodet og døde av skadene.

En lege i byen sier at kvinnen ble truffet av skarp ammunisjon, men dette er ikke bekreftet fra annet hold.

Tåregass

I Landets nest største by Mandalay, der militaerju­ntaen har innført portforbud og forbyr flere enn fem mennesker å samles, ble det brukt tåregass mot demonstran­ter tirsdag, ifølge øyenvitner.

– Politiet brukte bare tåregass mot demonstran­ter som bar på NLD-flagg, forteller ett øyenvitne, med henvisning til Aung San Suu Kyis parti.

Ifølge Reuters ble minst 27 demonstran­ter pågrepet i Mandalay tirsdag, blant dem en journalist.

Trosser forbud

Også i Yangon, landets største by som lenge var hovedstad, var det nye demonstras­joner tirsdag.

Mange laerere la ned arbeidet og deltok i en markering langs hovedveien gjennom byen, der de hevet tre fingre i vaeret, symbolet på demokratik­ampen i Sørøst-Asia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway