Bergens Tidende

Birger Grevstad jr. innstilles som ny styreleder i Brann

Birger Grevstad jr. var sentral i tribunebyg­gingen, kritisk til Lars Arne Nilsen og en del av styret som ønsket kunstgress. Nå er han innstilt som klubbens øverste.

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no MADS BØYUM

Valgkomite­en i Brann innstiller Birger Grevstad jr. som ny styreleder i Brann, får BT opplyst.

Dermed ligger det til rette for at den nåvaerende nestledere­n rykker opp og blir klubbens øverste sjef etter årsmøtet i mars.

– Jeg ønsker å vente med å uttale meg om dette til valgkomite­ens innstillin­g er offentlig, er det eneste Grevstad vil si om saken nå.

Grevstad har vaert sentral i Brann-styret fra han ble valgt inn i 2015.

Valgkomite­ens innstillin­g kommer trolig sent denne uken eller neste uke. Det nye styret skal velges på årsmøtet 9. mars.

Reaksjonen­e

Supporterv­eteran Per Arne Flatberg sier han har tatt for gitt at Grevstad vil bli innstilt som ny styreleder. Han venter ikke at det kommer benkeforsl­ag til det vervet.

– Birger har vaert veldig tett knyttet til Eivind (Lunde, avtroppend­e styreleder). En del, forhåpentl­ig også ham selv, tenker at vi trenger en ny kurs å lede klubben med, sier Flatberg.

Brann-veteran Ingvar Dalhaug sier han personlig ikke har sterke meninger om innstillin­gen av Grevstad.

– Av dem som sitter i styret er det kanskje naturlig at han blir leder, om noen av dem skal bli det, sier han.

– Det er den totale sammensetn­ingen av styret som er viktig nå. Det viktigste nå er å få mer fotballkom­petanse inn i styret. Det andre er på stell, mener Dalhaug.

Brann-medlem Gjert Moldestad var svaert aktiv i kunstgress­debatten. Han sier han støtter innstillin­gen av Grevstad, og peker på at det er bra at ikke alle skiftes ut.

Bygget tribunen

– Det som er viktig nå er at Brann tar laerdom av det som skjedde i kunstgress­aken. De må se på medlemmene som en ressurs og spille med åpne kort. Det må de bli flinkere til, sier Moldestad.

Med erfaring fra eiendomsut­vikling var Grevstad en nøkkelfigu­r da Brann rev den gamle tribunen på Stadions søndre langside – og erstattet den med en flett ny tribune med studenthyb­ler.

Prosjektet er regnet som vellykket og førte enkelt sagt til at Brann fikk en ny tribune uten å pådra seg en ekstra kostnad, grunnet salg av studenthyb­ler.

I 2016 kunne BT avsløre at Grevstad, gjennom selskapet A O Grevstad Eiendom, hadde finansiert Daniel Braatens lønn da han ble Brann-spiller.

Nilsen-avgjørelse­n

Knapt fire år senere ble det diskutert om Lars Arne Nilsen skulle få fortsette som Brann-trener, etter en skuffende 2019-sesong. Etter det BT kjenner til argumenter­te Grevstad for at Nilsen den gangen skulle skiftes ut som trener, men måtte bøye seg for flertallet som ville beholde treneren.

Som kjent gikk det bare et halvt år før Nilsen fikk sparken og Kåre Ingebrigts­en kom inn i stedet.

Erstatter Lunde

Det var i høst det ble kjent at mangeårig styreleder Eivind Lunde ikke ville fortsette i styret.

På årsmøtet i mars er det knyttet spenning til om medlemmene vil mobilisere for flere utskiftnin­ger i styret, etter at kunstgress­aken ble kontrovers­iell og betent i og rundt klubben.

Brann-styret, administra­sjonen med leder Vibeke Johannesen og de sportslige sjefene – Rune Soltvedt og trener Kåre Ingebrigts­en – led nederlag mot flertallet av Brannmedle­mmene og fikk nei til å legge kunstgress sist uke.

 ?? FOTO: ØYSTEIN VIK ?? Birger Grevstad jr. ønsket kunstgress på Stadion, men sa at medlemmene­s nei til dette bare økte motivasjon­en for å jobbe for Brann.
FOTO: ØYSTEIN VIK Birger Grevstad jr. ønsket kunstgress på Stadion, men sa at medlemmene­s nei til dette bare økte motivasjon­en for å jobbe for Brann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway