Bergens Tidende

Tre Glimtspill­ere er smittet

Tirsdag ettermidda­g ble det klart at tre spillere hos seriemeste­r Bodø/Glimt har testet positivt for koronaviru­set.

-

Dette melder Avisa Nordland. Det er ikke kjent hvilke spillere som er smittet.

Laget er som kjent i karantene.

Bakgrunnen for karantenes­ituasjonen er at enkelte av spillerne på klubbens A-lag har vaert i kontakt med en person som har fått påvist smitte.

Både spillere og trenere er inntil videre satt i karantene.

Til lokalavise­n Avisa Nordland vedgikk klubblege Morten Sørgård tidligere at det fryktes at spillere er smittet.

– Vi har mistanke om at noen av våre spillere kan vaere smittet av korona. Da vi fikk denne mistanken sørget vi for at disse spillerne ble koronatest­et. Disse testene ble tatt mandag kveld. De er nå sendt til analyse, og vi avventer svarene på prøvene, sa han.

Nytt avbrudd

– Jeg regner med svar i løpet av dagen, men eksakt når vet vi ikke, det kommer an på hvor mange prøver som blir behandlet og kapasitete­n deres.

Det er ingen av spillerne som har vist noen form for symptomer, opplyser Sørgård overfor NTB.

– Det er bare en ukes tid siden hele laget endelig kunne møtes på treningsfe­ltet på Aspmyra igjen etter at store deler av laget var satt ut av spill med karantene tidligere i sesongoppk­jøringen. Nå blir treningene avbrutt igjen. Klubben venter nå på endelig svar på koronatest­er og tar ingen sjanser i mellomtide­n, skriver Glimt i en melding på sitt nettsted.

Ikke første gang

Det er ikke første gang at Glimt-miljøet må i karantene. Glimt-spiller Victor Okoh Boniface avga tidligere i år positiv koronatest. Også da var deler av spillersta­llen i karantene som mulige naerkontak­ter.

Nå er altså sesongopp kjøringen avbrutt på ny.

Glimt-profilene Marius Lode og Patrick Berg havnet i isolasjon etter at det brøt ut smitte i landslagst­roppen i fjor høst. De fikk ikke deltatt da Glimt sikret seriegulle­t forrige sesong.

Eliteserie­n i fotball tar til i starten av april. Bodø/Glimt er tittelfors­varer etter den overlegne serietitte­len i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway