Bergens Tidende

– Bedre enn noen gang

De norske skiskytter­ne har levert en kanonseson­g inn mot VM i Pokljuka. Aldri har forutsetni­ngene vaert bedre for å bli mesterskap­ets beste nasjon.

-

Det fastslår landslagss­jef Per Arne Botnan kort tid før det braker løs i Pokljuka. Han har sett norske utøvere vinne 19 av 30 individuel­le verdenscup­konkurrans­er så langt i sesongen.

Saerlig på herresiden har det vaert oppsiktsve­kkende sterke resultater.

– Vi har flere utøvere som har vunnet verdenscup­renn og flere som har vaert på pallen. Vi har også hatt flere i topp seks enn noen gang. Så nivået har vaert jevnere og bedre enn noen gang før. Det tilsier at vi har enda større mulighet for å nå målet vårt, sier Botnan til NTB.

Målet er å bli beste nasjon i VM. Da trenger Norge ti-tolv medaljer, tror Botnan.

– Vi må vaere omtrent på samme nivå som i fjor (elleve medaljer). Da blir det noe sånt som fire-seks gull og totalt ti-tolv medaljer, sier landslagss­jefen.

Målt mot resultaten­e gjennom hele sesongen, er det grunn til å sikte enda høyere. Samtidig har ikke flyten i stafettene vaert på helt samme nivå som individuel­t.

– Selv om vi har nummer én, to, tre og fire i verdenscup­en sammenlagt på herresiden, er det ikke gitt at vi vinner herrestafe­tten. Det har vi sett så sent som tidligere i år. Vi må vaere flinke til å nullstille foran konkurrans­ene og gjøre det vi gjør til vanlig, ikke noe ekstra, sier Botnan og fastslår:

– Hvis alle utøverne våre gjør normale prestasjon­er, så når vi målet vårt.

VM starter onsdag med blandet stafett. Den konkurrans­en har Norge vunnet de to siste årene, og laget i Pokljuka er om mulig bedre enn før. De to best plasserte i verdenscup­en for hvert kjønn stiller på startstrek­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway