Bergens Tidende

Trodde sangkarrie­ren var over

«Maskorama» ga henne selvtillit­en tilbake. Nå er Mia Gundersen klar for soloshow i Bergen.

- FRANK JOHNSEN frank.johnsen@bt.no

I mars kommer skuespille­ren og sangeren til Rick’s med soloshowet «På date med Mia Gundersen». Det var ingen selvfølge.

– «Maskorama» satte i gang syngingen igjen. Det hadde gradvis blitt en mindre og mindre del av livet mitt. Jeg trodde faktisk at den biten av karrieren var over. Men NRK-programmet i høst ble rett og slett et kick. Det var så gøy – bare synd jeg måtte ut etter tre runder, sier Gundersen.

– Stiv av skrekk

Hun er midt i arbeidet med det nye showet, så 59-åringen vet ennå ikke helt hva innholdet blir. Temaet blir norske sanger.

– Jeg er en erfaren dame og har mye å ta av. Men jeg har veldig lyst til å fokusere på de mange gode låtskriver­ne her til lands. Fire musikere blir med på scenen – og i disse koronatide­r kan jeg love at det blir intimt. Det kan man uansett ikke unngå med meg, sier Gundersen og ler.

– Jeg håper i hvert fall at nervøsitet­en ikke gjør meg stiv av skrekk. For det er lenge siden jeg har gjort et sånt show, fortsetter hun.

Hun er tydelig på at hun kommer til å spille for ti publikumme­re hvis ikke reglene lempes på.

– Det er utrolig viktig at det skjer ting i disse koronatide­r. Jeg har gått hjemme lenge nå i min egen boble. Slik sett har jeg blitt utrolig godt kjent med meg selv, men det er veldig vanskelig å bli inspirert, sier Gundersen og ler.

Tv som utstilling­svindu

Hun har likevel hatt det travelt i 2020. «Maskorama» er nevnt. For tiden går kjendiskok­keserien «Camp Kulinaris» på TV 3/ Viaplay. Hun spilte i «Hekseringe­n» for Fyllingsda­len Teater på Fløyslette­n. Det var julekonser­ter og mere til.

– Jeg hadde en dags pause mellom «Hekseringe­n» og innspillin­gen av «Camp Kulinaris» i august, sier Gundersen

Hun føler seg velsignet som får jobbe såpass mye som frilanser. Og takker deltakelse­n i en rekke profilerte reality- og underholdn­ingsserier – fra «Norske Talenter» til «Farmen Kjendis» – for at hun ikke blir glemt.

– Jeg har åpnet reality-døren, men takker på ingen måte ja til alt. For meg er det viktig at folk blir kjent med meg på ulike måter. Selvsagt er dette viktige utstilling­svinduer. Man må vaere synlig i denne bransjen, men jeg har det også utrolig gøy. Ellers hadde jeg ikke orket, sier Gundersen.

Var forelsket i Bergen

Hun fyller 60 år i oktober, men har tro på at karrieren også har et liv etterpå. Det mangler ikke på lyst og pågangsmot.

– Jeg har en hjemmeboen­de sønn som trenger meg, så jeg foretrekke­r best å gjøre mindre prosjekter uansett. Det er kjensgjern­ing at det vanskelige­re for voksne kvinner å få jobber i showbiz – derfor kvier jeg meg ikke for å sette i gang selv hvis det trengs, sier Gundersen.

En av de tingene hun har gjort de siste somrene, er å spille uteteater i Bergen i regi av Fyllingsda­len Teater.

– Det er litt å gå tilbake til røttene, det å spille barne- og familietea­ter. Jeg blir så inspirert av gjengen i Fyllingsda­len. De har en sjelden drivkraft. Så du skal ikke se bort fra at jeg kommer tilbake veldig snart. Det er jo også noe med å vaere i Bergen om sommeren, sier Gundersen.

Hun gjorde en av sine store teaterroll­er på DNS i 2000/2001, i «Cabaret» mot Helge Jordal. Nesten 40.000 billetter ble solgt. Året etterpå giftet Gundersen seg med bergensfot­ografen Marcel Leliënhof. Ekteskapet varte i 14 år.

– «Cabaret» var et høydepunkt. På den tiden var jeg også nyforelske­t i eksen min, og Bergen var byen hans, så det gjorde det ekstra spesielt. Alt i livet var på skyer, egentlig, sier Gundersen.

Jeg har åpnet realitydør­en, men takker på ingen måte ja til alt. For meg er det viktig at folk blir kjent med meg på ulike måter. Mia Gundersen

Trykker på rød knapp

Til høsten skal hun gjøre et større show i Stavanger med Espen Hana. Da blir det også 60-årsfest.

– Det skal vel feires herfra til månen, sier hun og ler.

Hun kaller soloshowet «På date med ...». Selv mener hun at hun er veldig grei å gå på stevnemøte med.

– Jeg har en liten yrkesskade fra «Norske Talenter». På date har jeg alltid med en rød knapp og en gul knapp i vesken. Hvis fyren ikke oppfører seg, drar jeg frem den røde. Hvis fyren er grei, blir det gullklapp og full jubel, sier Gundersen lattermild­t.

 ?? ARKIVFOTO: BÅRD BØE ?? Mia Gundersen er klar for nye eventyr i Bergen. Her avbildet da hun gjorde «Hekseringe­n» i 2018.
ARKIVFOTO: BÅRD BØE Mia Gundersen er klar for nye eventyr i Bergen. Her avbildet da hun gjorde «Hekseringe­n» i 2018.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway