Bergens Tidende

Konkurrans­en om Sentralbad­et

- ERLEND HORN Byråd for finans, naering og eiendom WILLY-ANDRÉ GJESDAL Direktør, Etat for utbygging

EN AV TILBYDERNE er uenig med måten kriteriene i konkurrans­en om Sentralbad­et ble vurdert på. Det er ikke det samme som at prosessen har vaert feil.

For byrådet og Bergen er det viktig å få etablert Sentralbad­et som scenekunst­hus. Bergen er heldige som har Carte Blanche og BIT Teatergara­sjen som anerkjente kulturinst­itusjoner på et høyt internasjo­nalt nivå, men savner lokaler som er i stil med de kunstneris­ke ambisjonen­e.

PÅ LEDERPLASS (30. januar) kritiserer BT kommunens arbeid med anbudet om Sentralbad­et-prosjektet. Mye av kritikken baserer seg på en dom som ikke er rettskraft­ig. Vi deler BTs syn på hva som kjennetegn­er en god anbudsrund­e.

Det var tre evaluering­skriterier som lå til grunn for konkurrans­en: Pris, prosjektkv­alitet og oppgavefor­ståelse. Kriteriene blir evaluert uavhengig av hverandre. Vinneren blir den som samlet får best score. Kriteriene og informasjo­nen om dette har vaert offentlig tilgjengel­ig siden konkurrans­en ble utlyst.

I KRITERIET PROSJEKTKV­ALITET ligger konkurrans­en om den arkitekton­iske løsningen. Evaluering­en som ble gjort av dette kriteriet er det ikke tvist om.

Rettstvist­en handler om kriteriet «oppgavefor­ståelse». Kommunen er uenig med tingretten­s dom når det gjelder spørsmålet om hvem som skal ha kompetanse til å evaluere dette kriteriet. Vi mener det er oppdragsgi­ver, og er spente på utfallet av ankebehand­lingen.

DE FEM TILBYDERNE som leverte tilbud om Sentralbad­et har alle kommet med svaert gode bidrag, men slike konkurrans­er har bare én vinner.

 ?? ARKIVFOTO: MARITA AAREKOL ?? Innsendern­e represente­rer Bergen kommune, som nylig tapte en rettssak om oppussinge­n av Sentralbad­et. Det gamle svømmeanle­gget skal i fremtiden bli kulturhus.
ARKIVFOTO: MARITA AAREKOL Innsendern­e represente­rer Bergen kommune, som nylig tapte en rettssak om oppussinge­n av Sentralbad­et. Det gamle svømmeanle­gget skal i fremtiden bli kulturhus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway