Bergens Tidende

Norge tåler at Petter Stordalen går konkurs

- HELENA HALDORSEN Stortingsk­andidat for Ap i Vestland og styremedle­m i Bergenhus Arbeiderpa­rti

NORGE TÅLER AT Petter Stordalen går konkurs, noen andre kjøper hotellene og at det startes nye på sikt. Men det Norge ikke tåler nå, er tapet av kompetanse. Det er det arbeidspla­sser og naeringsli­vet handler om. Selvsagt vil man unngå at flest mulig blir sagt opp eller er permittert over lengre tid, men de store krisepakke­ne viser seg nå å ramme skjevt.

I løpet av det siste året har naeringsli­vet mottatt enorme kompensasj­oner for tapte inntekter. Dette er det rett og viktig at staten gjør. Likevel kan man ende opp med å gå på en kjempesmel­l ved å ikke bruke muligheten til å hjelpe de mindre bedriftene i en større grad, heller enn å fortsette å øke fortrinnet til de store.

VI FÅR STADIG høre at det handler om arbeidspla­sser – at naeringsli­vet også må overleve pandemien. Mange av dem som jobber for Petter Stordalen eller i Scandic, er permittert­e og må nok på kort sikt lete etter ny jobb.

Det nyeste som også kommer til overflaten, er at bedrifter som har grønne tall og går med overskudd uavhengig av statens kompensasj­on, velger å beholde pengene. Istedenfor å gi dem tilbake, slik at staten bedre kan redistribu­ere dem til mindre bedrifter som er på randen til konkurs.

INNOVASJON­SUTVIKLING I BEDRIFTER er helt avgjørende for Norge. Skal vi utvikle et baerekraft­ig naeringsli­v, må vi se til å redde dem som sitter med kunnskapen til å gjøre det.

Hvis ikke er disse økonomiske pakkene helt uten mening.

 ?? ARKIVFOTO: BÅRD BØE ?? Helena Haldorsen reagerer på at krisepakke­ne rammer skjevt.
ARKIVFOTO: BÅRD BØE Helena Haldorsen reagerer på at krisepakke­ne rammer skjevt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway