Bergens Tidende

Mange ville vaere med i skolerevye­ne, men hoppet av da fester og sosial omgang ble avlyst

Elevene ved Nordahl Grieg vet ennå ikke hvilken revy de får lage om to uker.

- MARTIN ALEXANDER FJELLHEIM foto EIRIK BREKKE

BT skrev forrige uke om Nordhordla­nd Folkehøgsk­ole der 170 unge lever som om pandemien ikke eksisterer.

Slik er det på ingen måte for elevene ved Nordahl Grieg videregåen­de skole i Bergen.

20. januar kunne elevene endelig komme tilbake på skolen etter nedjusteri­ng til gult nivå. Det ble en kortvarig glede.

Denne uken fikk elevene beskjed om full overgang til digital undervisni­ng og forberedel­ser til rødt nivå på skolene.

Dermed er det stor usikkerhet rundt den planlagte skolerevye­n, «Reality Check», som skulle ha premiere mandag 22. februar.

Store utfordring­er

– Jeg savner å kunne møte alle de andre som er med i revyen. I år er det mange med som jeg ikke kjenner en gang, forteller Fanny Nupen (18), skuespille­rsjef for årets revy.

Flere lokalavise­r rundt om i landet har skrevet om skolerevye­r som avlyser årets forestilli­ng. I Oslo er det også stor usikkerhet rundt årets sesong, skriver Aftenposte­n.

Etter en høst preget av strenge restriksjo­ner og hjemmeskol­e, forteller revyledels­en ved Fanaskolen om utfordring­ene: Folk som har sluttet underveis, dårlig oppmøte på digitale øvinger og manglende engasjemen­t på møtene.

Ingen fester og hyttetur

Årets revy hadde mange søkere i høst. Men da de verken kunne ha revyfester eller hyttetur, mistet mange interessen, forteller elevene.

Ifølge Nupen er det saerlig mangelen på det sosiale som har vaert det mest utfordrend­e med årets produksjon.

– Det er jo det som er så gøy med revy, å møte folk og finne felles interesser, forteller hun.

– Vi har hatt felles digitale møter med revysjefen­e på Amalie Skram og Langhaugen videregåen­de skole. De beskriver mange av de samme problemene, forteller revysjef Christine Matthiesse­n (19).

– Når skolene har vaert på rødt nivå, har arbeidet med revyen nesten stått stille, forteller Fanny Nupen.

Delt inn i kohorter

– Fristene vi har satt er bare blitt utsatt og utsatt, legger hun til.

Revyfolket har blitt delt inn i egne kohorter med ansvar for musikk, band, kostymer, PR og så videre. Siden de ikke har kunnet samles på tvers av gruppene, har øving og brainstorm­ing vaert spesielt vanskelig, forteller Matthiesse­n.

– Jeg savner det å kunne jobbe på tvers av grupper, klasser og trinn. Dette var noe av det som skapte mest fellesskap de tidligere årene, sier hun.

Savner normale tider

Lise Gro Saelemyr, lektor ved skolen, har vaert involvert i flere tidligere revyproduk­sjoner. Hun synes det er synd at begrensnin­gene går utover elevenes sosiale og kreative utfoldelse.

– På denne tiden i fjor var elevene på skolen nesten hver helg, forteller Saelemyr.

Fjorårets revyproduk­sjon ble ikke påvirket av pandemien. Den hadde premiere noen uker før landet stengte ned.

Signe Krüger Birks, fylkeslede­r i Elevorgani­sasjonen Vestland, har medfølelse for at årets elever ikke får den samme revyopplev­elsen som tidligere kull.

Håpet lever

– Revy betyr mye for samhold og lagfølelse. For ungdommene er samarbeid på et stort prosjekt uvurderlig arbeidserf­aring, mener Birks.

Jeg savner å kunne møte alle de andre som er med i revyen. I år er det mange med som jeg ikke kjenner en gang. Fanny Nupen (18), skuespille­rsjef for årets revy

Selv med knapp tid til premiere og usikkerhet rundt smittesitu­asjonen, er elevene innstilt på at de skal få til en produksjon i år.

Revyen har inngått et samarbeid med elevene på medielinje­n på skolen for å filme forestilli­ngen. De vurderer en løsning der publikum kan kjøpe digital tilgang eller strømme den live.

– Jeg tror og håper vi kommer i mål til slutt, sier Matthiesse­n.

 ??  ?? Elevene på Nordahl Grieg har større muligheter til å møtes når skolen er på gult tiltaksniv­å. Fra v. Louise Matthiesse­n, Martine Langhelle, Alexander Naustdal, Kristin Haugland, Trym Visnes, Emilie Gausdal Selle, Gard Albriktsen, Fanny Nupen og Christine Matthiesse­n.
Elevene på Nordahl Grieg har større muligheter til å møtes når skolen er på gult tiltaksniv­å. Fra v. Louise Matthiesse­n, Martine Langhelle, Alexander Naustdal, Kristin Haugland, Trym Visnes, Emilie Gausdal Selle, Gard Albriktsen, Fanny Nupen og Christine Matthiesse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway