Bergens Tidende

Har fått én viktig avklaring

Byggenaeri­ngen jobber intenst med å gjennomgå de nye forskrifte­ne fra Bergen kommune.

- TORUNN A. AARØY torunn.aaroy@bt.no

Torsdag morgen hadde de et møte med administra­sjon en i Bergen kommune og rådgiveren til helsebyråd Beate Husa.

Her var både Entreprenø­rforeninge­n bygg og anlegg (EBA), Maskinentr­eprenørene­s Forbund, Byggmester­forbundet, Rørentrepr­enørene og Nelfo, som blant annet represente­rer bedrifter innen elektro.

Kan dra til nytt oppdrag

Foreløpig er ikke forskrifte­ne endret. Men de er blitt enige med byrådet om én viktig avklaring.

– Vi hadde et møte der vi fikk en viktig avklaring på tolkningen av forskrifte­ne. Vi har også gitt tilbakemel­dinger om hva som overhodet ikke fungerer, sier Hans Martin Moxnes, direktør i EBA Vestenfjel­ske.

Ett av de store spørsmålen­e har vaert om arbeidere kan dra til en annen jobb samme dag.

– Vi har blitt enige om at en ansatt kan dra på nytt oppdrag når det gamle er avsluttet. Men de ansatte må naturligvi­s vaere friske, sier Moxnes.

Det betyr at en snekker kan dra fra ett hus til neste, hvis jobboppdra­get er avsluttet der.

– Dette vil bety mye for alle byggeplass­er. Det er en avklaring, ikke endring av forskrifte­n slik den er i dag, sier Moxnes.

– Betyr alt

Avklaringe­n vil bety noe både for private som pusser opp og på byggeplass­er.

– Dette betyr alt for oss. Det betyr at de ti som jeg har ledig i morgen kan møte på nye prosjekter, sier daglig leder Trond Naess i Naevdal bygg AS.

Slik forskrifte­n var formulert var det ikke gitt noen føringer på når man kunne forflytte til en ny arbeidspla­ss, mener Naess.

Han måtte da ha vurdert å permittere ti mann.

– Nå slipper jeg det. Jeg kunne sendt dem utenfor kommunen, men vil helst ikke det. Vi er seriøse aktører og vil minimere smitterisi­koen, sier Naess.

Moxnes sier at bransjen har innhentet tilbakemel­dinger på forskrifte­ne hos en rekke medlemsbed­rifter i byggebrans­jen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway