Bergens Tidende

Ruud bygde selvtillit

Casper Ruud er for første gang videre til tredje runde av Grand Slam-turneringe­n i Australia.

-

22-åringen fikk en tøff start på den andre runden i Australian Open mot amerikaner­en Tommy Paul. Ruud tapte første sett 3-6, men slo tilbake i det neste.

– En bra match til syvende og sist. Det ble en tøff start hvor Paul spilte feilfritt, og jeg kom litt bakpå. Heldigvis klarte jeg å hente meg inn igjen med å bryte serven hans i det andre settet. Jeg skapte litt momentum og selvtillit og bygde videre på det i kampen. Han var en tøff motstander. Han er rask, atletisk og server og beveger seg bra. Han kan slå de mest spektakula­ere vinnerslag­ene, sa Ruud til NTB.

– Jeg var ikke sikker på seier før siste ballen var slått. Det var jevnt i det tredje settet, men så klarte jeg å bryte tidlig i det fjerde sett. Alt i alt en bra kamp med litt utfordrend­e vind, sa 22-åringen.

Med avansement­et til tredje runde er Ruud sikret en premie på rundt 1,4 millioner kroner.

– Det var virkelig en kamp å få selvtillit fra. Tommy Paul er ingen lett motstander og i hvert fall ikke på hardcourt som er hans favorittun­derlag. Dette var så absolutt en bra og viktig seier for meg. Nå blir det bare å gjøre alt man kan for å forberede seg til tredje runde lørdag, sa Ruud.

Det var svaert vanskelige forhold ute på bane 13 med en temperatur godt over 30 grader og med vanskelige vindforhol­d.

– Det var varmt, men fordi det var en del vind så følte jeg ikke at varmen preget meg noe. Det var heller ikke den stekende solen så det var verre forrige dagen. Nå skal det regne litt i kveld, og det er ikke meldt så varmt vaer framover. Da kan det bli litt mer behagelige­re spilleforh­old til helgen.

 ?? FOTO: REUTERS ?? Casper Ruud gikk videre i Australia.
FOTO: REUTERS Casper Ruud gikk videre i Australia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway