Bergens Tidende

Brann-kometen var ønsket av Bodø/Glimt

– Man blir på en måte stolt når et sånt lag var såpass interesser­te, sier Branns 18 år gamle venstrebac­k David Møller Wolfe.

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no

David Møller Wolfe (18) startet Branns første treningska­mp i år, mot Molde.

Han har gjort det på godt på trening, har fått ros av trener Kåre Ingebrigts­en og for en drøy uke siden skrev han ny kontrakt med Brann.

Det var ikke gitt, for med solid spill på utlån i Åsane i fjor, tiltrakk Wolfe seg interesse. Den kom blant annet fra Nord-Norge, får BT opplyst fra flere kilder.

– Bodø/Glimt hadde en seriøs interesse for David, bekrefter spillerens agent, Stig Lillejord.

– Man blir på en måte stolt når et sånt lag var såpass interesser­te. Det forteller meg litt om hvor langt jeg er kommet og jobben jeg har gjort, sier Wolfe selv.

Norges beste lag styres av bergensern­e Kjetil Knutsen og Morten Kalvenes.

– Man blir selvfølgel­ig sjarmert og nysgjerrig når Norges desidert beste lag i fjor er på banen. Ikke minst når vi vet om utviklinge­n spillerne der har hatt under Kjetil og Morten, sier Lillejord.

Bodø/Glimts sportssjef Aasmund Bjørkan er munter, men bestemt når BT spør ham om Wolfe.

– Selv om det er kjedelig, har jeg egentlig ikke noen kommentar til dette, sier Bjørkan.

Starten i Brann avgjorde

Signalene Wolfe fikk fra Brann og trener Kåre Ingebrigts­en ble avgjørende for valget om å skrive under ny kontrakt.

– Fra første økt med Brann i år tenkte jeg at det er her jeg ville spille, sier Wolfe.

Han snakker om et bedre miljø enn sist han var i klubben, om en vinnerkult­ur og treningsku­ltur på rett vei og om økte treningsme­ngder.

– Nå føles det som at vi bygger noe bra, noe som etter hvert kan gjøre oss til en stabil toppklubb, sier Wolfe.

Dette liker han med trenerne

Han trekker frem Ingebrigts­en og hans assistent Eirik Horneland.

– Jeg liker at de hele tiden gir tilbakemel­dinger. De er dønn aerlige, og det setter jeg pris på.

Wolfe forteller også at han verdsetter filosofien som nå råder i Brann: Spillerne kan vaere litt lekne, det er lov å gjøre feil og det er helt greit å spille på små marginer. Det siste har Wolfe god erfaring med fra Åsane, som med spillestil­en sin er døpt «Bergens Barcelona» i VG.

For en 18-åring på vei opp og frem er det også et pluss at Ingebrigts­en har lagt seg på en mer ungdommeli­g linje enn treneren før ham.

– Branns forhistori­e lå i bakhodet da Glimt viste interesse, men David ble raskt overbevist i Brann, fordi han ble fulgt godt opp på trening og i samtaler, sier agent Lillejord.

Hadde ett år igjen

Wolfe hadde bare ett år igjen av Brann-kontrakten og kunne dermed føyet seg inn i rekken av unge spillere som forsvant uten at Brann satt igjen med store penger.

Lillejord sier det er klart det går noen tanker gjennom hodet i den situasjone­n – når Norges seriemeste­re er på banen og «relativt store klubber i Skandinavi­a har fulgt utviklinge­n din».

– Det er helt klart at det var en syretest for Brann. Den endte med at en ung spiller med virkelig stort potensial ville bli med videre, sier Lillejord.

Da Wolfe forlenget med Brann, gjorde den ett år eldre angriperen Aune Heggebø (19) det samme.

– Nå har vi mange unge på lengre avtaler. Dette er spillere som kan gå inn og konkurrere allerede, sa sportssjef Rune Soltvedt i den forbindels­e.

Nå føles det som at vi bygger noe bra, noe som etter hvert kan gjøre oss til en stabil toppklubb. David Møller Wolfe

 ?? ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ ?? David Møller Wolfe har imponert i Branns sesongoppk­jøring. 18-åringen har også vist nok til at andre lag har vist interesse.
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ David Møller Wolfe har imponert i Branns sesongoppk­jøring. 18-åringen har også vist nok til at andre lag har vist interesse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway