Bergens Tidende

Storebror kan ødelegge

Med sin 21. VM-medalje – det 11. gullet – naermer Johannes Thingnes Bø (27) seg de to store i skiskytter­historien, Ole Einar Bjørndalen og Martin Fourcade.

- JOSTEIN MAGNUSSEN jostein.magnussen@vg.no IDA HØIDALØEN

– Det er veldig bra, jeg er veldig stolt av prestasjon­en. Jeg har hatt 21 veldig gode opplevelse­r i mesterskap og kan se tilbake på alle og tenke positivt. Jeg husker alle løpene som om det var i går, sier Thingnes Bø, som har tatt 21 medaljer på 33 forsøk.

Han har et stykke opp til Martin Fourcade (28 VM-medaljer) og Ole Einar Bjørndalen (45 VM-medaljer), men den tredje på den gjeve adelskalen­deren kan snart vaere passert. Emil Hegle Svendsen har like mange medaljer som Thingnes Bø, men han har 12 gull, ett mer enn 27-åringen fra Stryn.

– Jeg må jo ha som mål å gå forbi Svendsen før dette mesterskap­et er over. Noe annet vil vaere litt skuffende.

20 VM-medaljer

Etter gullet på mix-stafetten la han også Tarjei Bø bak seg på den medaljesta­tistikken. Storebror står med 20 VM-medaljer totalt. Den 21. kan fort komme på fredagens sprint. Det tror lillebror Bø.

– Han blir kanskje den hardeste «nøtten» på sprinten. Han har hatt en god oppladning, han er i slag og har hatt en god formstigni­ng utover i verdenscup­en. Det ser lovende ut. Tarjei Bø peker på broren.

– På sprint vil Johannes vaere den største favoritten. Der har han vaert rå i hele år. Han var i en egen klasse på mixstafett­en. Han fant formen i år også. Han er en mesterskap­sløper som alltid får noen ekstra sekund i banken når medaljene deles ut, sier Tarjei Bø.

– Toppnivået er førsteplas­s

32-åringen er klar til VM-dyst. Det er det ingen tvil om.

– Forutsetni­ngene for å lykkes nå er bedre enn på 10 år. En ting er å levere når det gjelder. Det har jeg ofte klart, men da har toppnivået kanskje vaert en bronsemeda­lje. Nå kjenner jeg at toppnivået mitt er førsteplas­s. Det det ofte handler om er å få ut sitt beste når det gjelder, det kan jeg med hånden på hjertet si at jeg har gjort mange ganger. Problemet har vaert at toppnivået har vaert bronse, Johannes sitt nivå har vaert gull.

At medaljesta­tistikken går i favør Johannes Thingnes Bø, kommentere­r han slik:

– Det er ikke så mange statistikk­er jeg fortsatt har på han. Men jeg klarte i hvert fall å vinne én ting før ham, sier Tarjei Bø og tenker på sammenlagt­seieren i verdenscup­en som han tok allerede i 2010/11-sesongen.

– Historien kan aldri ta fra meg det, sier Bø og ler godt.

PS! Herrenes VM-sprint går i dag klokken 14.30.

Osingen endte på 17.-plass 23 sekunder bak svenske Nils van der Poel som ble verdensmes­ter.

– Det ble skivebom. Et slikt type løp har jeg ikke opplevd før, sa Sverre Lunde Pedersen til Viasat etter løpet.

Det var hans første løp på nye skøyter. Før VM byttet nemlig Pedersen til en annen type skøyter, som egner seg bedre til høye hastighete­r.

– Jeg må legge om teknikk og rytme med de nye skøytene. Det bommet jeg på fra start i dag. Jeg klarte ikke å løse det slik jeg ønsket, sier Pedersen.

Allerede fredag skal han i aksjon igjen. Da er han en del av det norske laget som er gullfavori­t

 ?? FOTO: BERIT ROALD / NTB ?? Johannes Thingnes Bø (t.v.) tror broen Tarjei Bø (t.h.) blir tøffeste konkurrent på fredagens sprint. Dette bildet er fra VM i fjor.
FOTO: BERIT ROALD / NTB Johannes Thingnes Bø (t.v.) tror broen Tarjei Bø (t.h.) blir tøffeste konkurrent på fredagens sprint. Dette bildet er fra VM i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway