Bergens Tidende

Bruker idrettshal­ler til vaksinerin­g

Fire idrettshal­ler i Bergen skal brukes til vaksinerin­g. – Jeg skulle ønske vi hadde andre lokaler, sier byråd for skole og idrett Endre Tvinnereim.

- INGVILD RUGLAND ingvild.rugland@bt.no

Byrådet i Bergen har besluttet at Sandslihal­len, Bergenshal­len, Åsanehalle­n og Vadmyrahal­len skal benyttes som covid-19-vaksinasjo­nslokaler. Arbeidet med ytterliger­e lokaler i bydelene fortsetter, skriver Bergen kommune i en pressemeld­ing.

– Når idrettshal­ler er foreslått, er det fordi det ikke er funnet andre egnede lokaler i området som ivaretar alle kravene vi må sette til vaksinasjo­nslokalene. Vi har gjort et grundig arbeid for å finne løsninger som i minst mulig grad rammer barn og unge og setter også inn kompensere­nde tiltak for å redusere ulempene for dem som til vanlig benytter idrettshal­lene, sier helsebyråd Beate Husa.

Det betyr i praksis at skoleeleve­r må finne andre steder å ha gym i skoletiden, og mange idrettslag må enten avlyse treningene eller finne alternativ­e løsninger.

Hvert år er det også russearran­gement i Bergenshal­len, men dette må utgå, har byrådet bestemt.

Private alternativ

Byråd for skole og idrett, Endre Tvinnereim, erkjenner at barn og unge igjen blir skadeliden­de som følge av koronapand­emien.

– Vi har prøvd å finne de hallene som minimerer konsekvens­ene. Vi setter i gang kompensere­nde tiltak, sier Tvinnereim.

– Hvilke?

– Vi ser etter erstatning­slokaler som for eksempel private treningsse­ntre, sier Tvinnereim.

Han nevner Sandsli sportssent­er som en mulig erstatning for Sandslihal­len. Sandslihal­len har to hallflater, og det skal kun vaere aktuelt å bruke den ene. Denne hallen skal også vaere den siste som tas i bruk til vaksinasjo­n, fordi konsekvens­ene er størst her.

– Denne hallen er mer i bruk på dagtid av skoler, så en reduksjon av kapasitete­n vil ha større negative konsekvens­er, sier Tvinnereim.

– Ikke en god løsning

I tillegg til at byrådet vil lete etter erstatning­slokaler, vil det settes opp transport til andre fasilitete­r. Kroppsøvin­g for avgangsele­ver vil bli prioritert når det gjelder lokaler på dagtid.

Treningsti­d vil vurderes omfordelt.

– Det kan tenkes at man må ha flere personer i samme treningsti­d. Vaeret etter påske er også bedre hvis man må trene ute, sier Tvinnereim.

Han beklager at dette får konsekvens­er for barn og unge.

– Det er ikke noe hyggelig, og dette er ikke noe vi ønsker å gjøre. Jeg skulle ønske vi hadde hatt andre lokaler, men det har man ikke funnet. Dette er ikke en god løsning for idretten, sier han.

Byrådet vil samarbeide med skolene, idrettslag og idrettsråd­et for å finne gode løsninger på utfordring­ene som vil oppstå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway