Bergens Tidende

Nivå A: Ulvik herad

-

Nivå A gjelder nå bare i Ulvik herad. Det innebaerer følgende:

Skoler og høyere utdanning

Rødt nivå i grunnskole­n og barnehager. Kommunene kan velge å stenge skoler og barnehager dersom det er nødvendig for å forberede rødt nivå, eller dersom smittesitu­asjonen tilsier det. Videregåen­de skoler stenges. Universite­ter, høyskoler, fagskoler stenges, og må utsette eller gjennomfør­e digital undervisni­ng.

Arbeidspla­ss

Påbud om hjemmekont­or for alle som kan.

Fritidsakt­iviteter og idrett

Det er ikke tillatt å organisere idrettsakt­ivitet for voksne eller barn. Det samme gjelder fritidsakt­iviteter som organisert­e øvelser, trening og prøver for kor, korps og teater.

Skoler og høyere utdanning

Alle bør unngå besøk hjemme og sammenkoms­ter i eget hjem.

Personer med høy risiko for å bli alvorlig syk eller dø dersom de blir smittet, bør nå leve mer skjermet.

Reiser

Alle bør unngå unødvendig­e reiser.

Til fritidsbol­ig bør man bare reise sammen med medlemmer fra egen husstand, og ikke ta imot besøk. Gjør alle innkjøp i egen kommune før avreise. Kommunen og fylkeskomm­unen bør fortsatt ha forsterked­e tiltak i kollektivt­ransporten.

Følgende butikker og virksomhet­er kan holde åpent

Enkeltståe­nde butikker, men ikke kjøpesentr­e. Helserelat­erte butikker som apotek, bandasjist­er og optikere. Helsevirks­omheter som fysioterap­eut, kiroprakto­rer og fotterapeu­ter. Vinmonopol­et. Virksomhet­er som frisør, hudpleier og tatovører. Bensinstas­joner. Salgsvirks­omhet til landbruk og dyreproduk­sjon. Lager- og grossistde­len i byggevaref­orretninge­r som selger til håndverksv­irksomhet og liknende.

Følgende virksomhet­er og steder skal holde stengt

Museer, kino, teater, lekeland, bowlinghal­ler og tilsvarend­e steder der det pågår underholdn­ingsog fritidsakt­iviteter, eller som samler mennesker innendørs til kultur-, underholdn­ings- eller fritidsakt­iviteter. Treningsse­ntre. Serverings­steder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway