Bergens Tidende

Høie: Det er greit å reise på hytten eller hotell i vinterferi­en

Helseminis­ter Bent Høie (H) fremhever at det er greit å reise på hytten eller hotell i vinterferi­en, men ber folk unngå kollektivt­ransport og holde avstand.

-

Vinterferi­en naermer seg med stormskrit­t, og derfor presentert­e regjeringe­n anbefaling­er for gjennomfør­ingen fredag.

– Vi forstår at mange har lyst til å tilbringe vinterferi­en på for eksempel hytten. Derfor har vi laget noen gode råd å ha med seg på veien, slik at dette blir tryggest mulig, sa Høie.

Likevel understrek­es det at de generelle, nasjonale anbefaling­ene gjelder også i vinterferi­en. Man må holde seg hjemme hvis man ikke er frisk.

– Det betyr at det oppfordres til å møte andre utendørs og ikke ha besøk av flere enn fem gjester i tillegg til de som er i husstanden din, så lenge du kan holde minst én meters avstand til gjestene til enhver tid. Dersom alle gjestene kommer fra samme husstand, kan man vaere flere, lyder rådene.

– Begrens overnattin­gsbesøk

Personer som reiser til kommuner med mindre strenge tiltak, bør som en hovedregel følge anbefaling­ene som gjelder i kommunen de bor i til vanlig. Samtidig er det viktig å følge smittevern­reglene som gjelder dit du skal.

– Anbefaling­en om antall gjester på besøk og avstand gjelder også for overnattin­g. Personer

Lang eller lengre rekkevidde. Nå tilbyr vi Volkswagen ID.4 med nye utstyrs- og rekkevidde­alternativ­er.

Bent Høie

Høie råder folk til å handle i hjemkommun­en før avreise. Må man på butikken, bør kun én fra hver husstand dra på tidspunkte­r der få andre handler

Vinterferi­e i Norge

Høie gjentok også at utenlandsr­eiser fortsatt er frarådet. Reiserådet til Utenriksde­partemente­t gjelder til 15. april, men kan bli forlenget.

– Det vil vaere i strid med våre reiseråd å dra til utlandet i ferien. Risikoen er for høy. Både for å bli smittet, men også på grunn av endringer i tiltakene i landene du besøker og muligheten for å kunne komme tilbake, sa han. km

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: VEGAR VALDE ?? Slik som dette er vinterferi­edrømmen for mange. Helseminis­ter Bent Høie gir grønt lys for at folk kan reise på hytten.
ARKIVFOTO: VEGAR VALDE Slik som dette er vinterferi­edrømmen for mange. Helseminis­ter Bent Høie gir grønt lys for at folk kan reise på hytten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway