Bergens Tidende

Russland advarer EU

Moskva er forberedt på å bryte båndene med EU dersom det innføres nye, tøffe økonomiske sanksjoner mot Russland, sier utenriksmi­nister Sergej Lavrov.

-

Uttalelsen­e kommer i et TV-intervju det er publisert utdrag av, ifølge det russiske nyhetsbyrå­et Interfax.

– Om vi igjen får se, slik vi mener vi har sett før ved flere tilfeller, at sanksjoner blir innført mot visse sektorer og skaper risiko i vår økonomi, deriblant i de mest følsomme områdene, så ja, svarer Lavrov på spørsmålet om Russland er villige til å bryte med EU.

– Vi vil ikke vaere isolert fra det internasjo­nale samfunnet, men vi bør vaere forberedt på det. Vil man ha fred, bør man forberede seg på krig, sier utenriksmi­nisteren.

Anstrengt forhold

Forholdet mellom Moskva og Brussel har vaert anstrengt siden den russiske annekterin­gen av Krim i 2014. Etter forgiftnin­gsforsøket mot opposisjon­slederen Aleksej Navalnyj og fengslinge­n av ham da han vendte tilbake til Russland, har forholdet nådd et nytt bunnivå.

Flere EU-ledere krever nye sanksjoner mot Russland, noe som trolig diskuteres når EUs utenriksmi­nistere møtes i Brussel 22. februar. I tillegg har Russland besluttet å utvise diplomater fra Polen, Sverige og Tyskland, noe som skjedde samtidig som EUs utenrikssj­ef Josep Borrell var på besøk i Moskva i forrige uke.

Tyskland bekymret

Tyskland kaller det urovekkend­e at Russlands utenriksmi­nister sier landet er forberedt på å bryte båndene med EU.

– Disse uttalelsen­e er virkelig urovekkend­e og uforståeli­ge, sa en talsmann for det tyske utenriksde­partemente­t fredag, ifølge Reuters.

 ?? FOTO: RUSSLANDS UTENRIKSDE­PARTEMENT VIA REUTERS / NTB ?? Utenriksmi­nister Sergej Lavrov legger press på EU.
FOTO: RUSSLANDS UTENRIKSDE­PARTEMENT VIA REUTERS / NTB Utenriksmi­nister Sergej Lavrov legger press på EU.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway