Bergens Tidende

Kritisk til håndtering­en av kunstgress­aken

– Vi er nødt til å laere av det som skjedde, sier Madeleine Giske om kunstgress­agaen i Brann. Nå er hun innstilt til en plass i klubbens styre.

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no

Først prøvde Brann-ledelsen å legge kunstgress på Stadion uten å spørre medlemmene til råds. Men enden på visen ble at medlemmene presset frem et ekstraordi­naert årsmøte, og kunstgress­planene ble stemt ned.

Madeleine Giske er på vei inn i Brann-styret og er klar på hva hun tenker om den prosessen.

– Vi er nødt til å vaere åpne og aerlige og prøve å få med oss alle i og rundt Brann til å dra i samme retning. I stedet for å måtte forsvare oss og så legge oss flate, sier Giske.

– Må unngå slike saker

Hun har på papiret en fotballerf­aring få kan matche. Giske har deltatt i to VM-sluttspill, og har både serie- og cupmesters­kap. De seks siste årene har hun vaert daglig leder i Sandviken Toppfotbal­l. Hun er også datter av tidligere Brann-spiller Anders Giske.

– Brann engasjerer. Jeg har vokst opp i en fotballfam­ilie, og har fulgt med på Brann siden jeg var en liten jente, forteller Giske.

Hun fødte en jente for to dager siden, men stiller likevel til intervju med BT for å forklare hva hun tenker om veien videre for Brann, i og med at hun er innstilt som styremedle­m av valgkomite­en.

– Kunstgress­aken skapte støy både eksternt og internt. Vi må unngå slike saker, sier Giske.

– Hva burde Brann gjort annerledes?

– Styret har allerede lagt seg flat for prosessen som har vaert. Vi må laere av hvordan vi skal gripe an en slik sak som er viktig for alle rundt klubben slik at vi ikke gjør samme feil neste gang, sier Giske.

Hun peker på at Brann må spille på lag med medlemmene og våge å ta diskusjone­ne.

– Ofte har man en personlig mening, men man må også høre på andres meninger, sier Giske.

Hun har nesten 200 kamper på toppnivå. Og som tidligere spiller er hun nå veldig opptatt av å sikre Brann gode treningsfo­rhold. Hun vet hvor viktig det er for å få resultater. Men selve kunsgressa­ken har hun ikke noe bestemt syn på.

– Jeg stemte ikke, avslører Giske.

Fotballkom­petanse

Espen Brochmann er innstilt som varamedlem til Brann-styret. Han konstatere­r at kunstgress­aken er lagt død av medlemmene.

– Nå må det nye styret legge best mulig til rette for gode treningsfo­rhold, sier Brochmann.

Han sier han er motivert for å bidra til at Brann skal bli en stabil toppklubb, og for at det skal skje, mener han, må Brann tenke toppidrett.

– Jeg ser treneren har forfektet dette allerede. Det er viktig at også styret har en forståelse for det som skjer på sport, sier Brochmann.

Han har bakgrunn som Fyllingen-spiller, samt spiller og trener for Åsane.

– Det er veldig viktig at styret har fotballkom­petanse. Det kan styrkes enda mer i Brann. Generelt mener jeg det er for lite fotballkom­petanse i klubbstyre­ne rundt omkring, sier Brochmann.

Et forbedring­sområde for Brann som mange har pekt på, er spillerlog­istikk. At klubben må begynne å tjene penger på spillersal­g. Brochmann mener dette blir viktig fremover.

– Brann må identifise­re unge spillere som skal satses på og det må lages en karrierepl­an for dem. Så må de få spille. Jeg opplever at Brann allerede har sagt de vil dette, og at det finnes en vilje for å få det til.

Det nye Brann-styret skal velges på årsmøtet 9. mars.

 ?? ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ ?? Madeleine Giske har nesten 200 kamper på toppnivå, og har spilt i to VM-sluttspill. De siste seks årene har hun vaert daglig leder i Sandviken Toppfotbal­l.
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ Madeleine Giske har nesten 200 kamper på toppnivå, og har spilt i to VM-sluttspill. De siste seks årene har hun vaert daglig leder i Sandviken Toppfotbal­l.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway