Bergens Tidende

116 MÅ TESTE SEG:

Kronstadpa­rken byggeplass stenges ned grunnet smitte.

- TORUNN A. AARØY torunn.aaroy@bt.no

Fredag stengte Brødrene Ulveseth ned byggeplass­en på Kronstadpa­rken.

En tømrer hos en underlever­andør er bekreftet smittet av en som jobber ved anlegget på Fantoft. Disse er naerkontak­ter.

– Det er ikke bekreftet hvilken koronasmit­te vedkommend­e har, men det er all grunn til å tro at det er den sørafrikan­ske varianten siden vedkommend­e sannsynlig­vis ble smittet av en med denne varianten, sier administre­rende direktør Inger Kristin Ulveseth i Brødrene Ulveseth.

Hun fikk beskjed om bekreftet smitte torsdag kveld. Byggeplass­en er nå stengt. Dette er den tredje byggeplass­en i Bergen som nå er koronasten­gt.

Fredag ble det gjennomfør­t nedvask og desinfiser­ing av byggeplass­en. Den sikres og kontroller­es før nedstengin­g.

De åpner ikke byggeplass­en igjen før alle har fått negative svar på testene sine. Torsdag kveld begynte de å sende ut SMS til alle på prosjektet om at de skulle gå og teste seg.

– Vi har stengt oss selv ned for å få kontroll på situasjone­n. Vi håper vi kan jobbe for fullt over helgen, men vi trenger nå noen dager for å avklare smitten, sier Ulveseth.

Firmaet går nå selv ut med en melding om smitten, fordi de vil vaere åpne om dette. De har samarbeide­r nå med smittevern­legen i Bergen.

Den smittede var på prosjektet Kronstadpa­rken N3 mandag og tirsdag denne uken.

– Fredag var tre av våre funksjoner­er i prosjektet i møte sammen med to vektere på byggeplass­en for å håndtere og bortvise folk, sier Ulveseth.

 ??  ?? Inger Kristin Ulveseth (til h.) og Anne Irene Ulveseth driver et av Bergens største entreprenø­rselskaper.
Inger Kristin Ulveseth (til h.) og Anne Irene Ulveseth driver et av Bergens største entreprenø­rselskaper.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway