Bergens Tidende

Derfor ser Brann akkurat nå ut som et bunnlag

Brann har ikke forsterket seg. Derfor er det all grunn til å skru ned forventnin­gene til årets sesong.

- Kommentato­r i Bergens Tidende anders pamer@bt.no

NYLIG GJORDE KÅRE Ingebrigts­en sitt beste for å skru ned forventnin­gene til årets sesong. Timingen var saer – Branns medlemmer hadde akkurat torpedert klubbledel­sens planer om å dekke Stadion med plast.

Men Ingebrigts­en må ha lett etter rett timing for å kunne snakke seg vekk fra gullambisj­onene han selv lanserte da han overtok Brann på sensommere­n i fjor. Trønderen ser det alle som er tett på Brann kan se:

De er ikke engang i naerheten av å vaere i naerheten.

AKKURAT NÅ ER BRANN verken en gullkandid­at eller medaljeasp­irant. Etter mitt syn er det foreløpig ikke realistisk med en plassering på øvre halvdel, heller. Mye kan sive inn et åpent overgangsv­indu – for eksempel en svaert god midtbanesp­iller. Men pr. i dag mener jeg Ingebrigts­en rår over et bunnlag.

Det er kanskje en brå påstand, og den rimer tilsynelat­ende ikke helt med at vi i BT i fjor spådde Brann på femteplass i Eliteserie­n. De har jo nesten samme lag, ikke sant?

VEL, BRANN ENDTE IKKE på femteplass, de ble nummer ti etter å ha kjempet desperat for å unngå nedrykk i de siste serierunde­ne. Og laget Kåre Ingebrigts­en nå disponerer, er vesentlig svakere enn det vi i BT la til grunn da vi spådde en helt medioker Brann-sesong i fjor.

Da hadde Daouda Bamba lagt bak seg en svaert god treningsvi­nter. Spissen fremsto som sjeldent harmonisk og hadde fått lovnader fra Brann om at nå var han det ubestridte førstevalg­et på topp.

Ett år senere er situasjone­n en annen. Nylig kom Bamba tilbake fra en utvidet juleferie i svaert skuffende fysisk forfatning. Han må bruke resten av vinteren til å få igjen pusten. Det er en svekkelse i seg selv.

FORAN FJORÅRETS FORSINKEDE seriestart hadde også Brann sikret seg Ali Ahamada, en førstekeep­er som skulle gjøre Lars Arne Nilsen i stad til å spille slik Brann gjorde i første halvdel av 2018. Brann hadde dessuten Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen på laget – begge skulle revansjere seg fra et svakt 2019.

Det gikk skeis. Ahamada leverte ikke og ble vraket. Haugen var en demotivert skygge av seg selv. Barmen ikke like ille, men definitivt heller ikke på 2018-nivå.

Det nye ankeret, kaptein Daniel Pedersen, fikk også i løpet av fjoråret vist hva han sto for. Det meste var greit nok – til han ble skadet.

Legg til at Branns davaerende toppscorer – Gilbert Koomson – ble solgt i fjor, og vi står tilbake med et Brann-lag som er klart svakere offensivt enn det laget som av BT ble spådd på femteplass i fjor.

Mye kan løses med et par virkelig gode signeringe­r. En sjefstype inn på midtbanen, en kantspille­r det lukter målpoeng av. Men slikt koster penger.

DEFENSIVT ER DET også et lag som kan synes svakere enn det som avsluttet 2020. Jón Gudni Fjóluson er borte og på sett og vis erstattet av en Jesper Löfgren Kåre Ingebrigts­en åpenbart har liten tro på. Ruben Kristianse­n skal ikke satses på.

 ??  ?? Fredrik Haugen fikk gå gratis til kypriotisk­e Larnaka. En motivert Haugen ville hevet dagens Brann-lag vesentlig.
Fredrik Haugen fikk gå gratis til kypriotisk­e Larnaka. En motivert Haugen ville hevet dagens Brann-lag vesentlig.
 ?? FOTO: BJØRN ERIK LARSEN ?? Kåre Ingebrigts­en har begynt å snakke ned ambisjonen­e foran årets sesong. Det gjør han rett i, mener BT-kommentato­r Anders Pamer.
FOTO: BJØRN ERIK LARSEN Kåre Ingebrigts­en har begynt å snakke ned ambisjonen­e foran årets sesong. Det gjør han rett i, mener BT-kommentato­r Anders Pamer.
 ??  ?? Anders Pamer
Anders Pamer

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway