Bergens Tidende

– Jeg har aldri vaert mer sulten

Sverre Lunde Pedersen erkjenner at han må bli sterkere etter helgens VM-nedtur.

- ÅSMUND GULLACHSEN asmund.gullachsen@bt.no

17.-plass, 4.-plass og 9.-plass. Det er beholdning­en for Sverre Lunde Pedersen etter årets VM i Thialf.

– Det har vaert en skuffende helg, oppsummere­r osingen på telefon fra Heerenveen.

På søndagens 1500-meter åpnet Pedersen svaert offensivt, og lå lenge an til en topplasser­ing. På distansens siste runde sviket imidlertid formen for 28-åringen, som endte som nummer ni.

– Jeg ga det et realt forsøk. Jeg var rett og slett ikke sterk nok til å stå hele løpet ut. Det er bare å erkjenne at jeg må bli sterkere. Det er en stor jobb som må gjøres.

– Er du motivert til å gjøre den jobben?

– Jeg er fast bestemt på at jeg skal gjøre det som kreves. Jeg har aldri vaert mer sulten på å stå på toppen av pallen på neste års OL, sier Pedersen, som sier han gleder seg til å komme hjem til Bergen.

Der skal han trene på Slåtthaug, hvor garderobeb­ygget er stengt. – Jeg får ta på trikoten hjemme. Pedersen var også en del av det norske laget, som endte på en skuffende fjerdeplas­s under fredagens lagtempo. Nederland vant konkurrans­en foran Canada og Russland.

Det ble heller ingen VM-medalje for Håvard Lorentzen (28) i Thialf denne helgen.

Han endte på 6.-plass etter en å ha gjennomfør­t en solid 500-meter med tiden på tiden 34,77 fredag. Dagen etter fullførte VM-1000-meter på tiden 1.08,70, som nummer fire i konkurrans­en.

– Jeg er fornøyd med løpet. Det er det beste jeg har gått i år, sier Lorentzen til BT etter sin tredje strake fjerdeplas­s på distansen i VM-sammenheng.

– Det er veldig surt å få nok en fjerdeplas­s. Samtidig er det oppløftend­e at jeg kan matche verdenstop­pen, sier 28-åringen, som var 14 hundredele­r bak bronsemeda­lje lørdag.

 ?? FOTO: PETER DEJONG / AP / NTB ?? Sverre Lunde Pedersen må reise hjem fra skøytebobl­en uten VM-medalje.
FOTO: PETER DEJONG / AP / NTB Sverre Lunde Pedersen må reise hjem fra skøytebobl­en uten VM-medalje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway