Bergens Tidende

Byrådet ønsker en god miks av offentlige og private barnehager

- ENDRE TVINNEREIM Byråd for barnehage, skole og idrett (Ap)

DET ER INGEN grunn til å sette chablisen i halsen av litt flere kommunale barnehager.

For byrådet handler oppkjøp av private barnehager om bedre styring.

Barna er byens fremtid, og gode oppvekstvi­lkår er et selvsagt mål. Vi vil ha flere barnehager i folks naermiljø, og vi ønsker å ha en enda bedre styring over opptak i barnehagen­e. Flere kommunale barnehager muliggjør dette.

DET BURDE VAERE kjent for bystyrerep­resentante­n Eivind Naevdal-Bolstad (BT 11. februar) at det offentlige betaler alle utgifter til barnehager enten de er private eller offentlige. Det gjelder også i Bergen.

Private barnehager får to typer tilskudd. De får kapitaltil­skudd, og de får driftstils­kudd. Det er altså slik at skattepeng­ene våre dekker utgiftene i hele barnehages­ektoren. De kommunale barnehagen­e, de kommersiel­le barnehagen­e og de ideelle barnehagen­e.

AT NOEN AKTØRER også velger å ta ut store overskudd skal vi la ligge her, men det er grunn til å minne om at dette altså er offentlige midler.

Dette vet egentlig Høyre, men her er det Høyre som har ideologisk­e skylapper på. Det er greit.

DAMSGÅRDSS­UNDET BARNEHAGE SKAL først og fremst brukes som avlastning­sbarnehage for barnehager som skal pusses opp. Gode barnehageb­ygg er selvsagt svaert viktig. Det betyr også at Bergen kommune vil bruke ressurser på å gjøre bygget og uteområdet i Damsgårdss­undet klart.

Vi bidrar mer enn gjerne med folkeopply­sning om hvordan barnehages­ektoren finansiere­s i Bergen, Høyre er hjertelig velkommen til å delta.

 ?? ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ ?? Damsgårdss­undet barnehage skal først og fremst brukes som avlastning­sbarnehage for barnehager som skal pusses opp, skriver byråd Endre Tvinnereim (bildet) om barnehagen kommunen har kjøpt.
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ Damsgårdss­undet barnehage skal først og fremst brukes som avlastning­sbarnehage for barnehager som skal pusses opp, skriver byråd Endre Tvinnereim (bildet) om barnehagen kommunen har kjøpt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway