Bergens Tidende

Trivsel på Grønnevike­n

En arbeidsgla­d gjeng på Laksevåg står på for at robotene i batterifab­rikken Corvus på Midttun skal ha noe å jobbe med.

- ÅDNE LUNDE adne.lunde@bt.no foto MARITA AAREKOL

– Jeg jobber helt til jeg blir sliten i armene.

Maylynn Hauglands plan for arbeidsdag­en er klar, og jobben går rutinert mens hun prater. Fingrene henter pakninger fra et ark og plasserer dem presist i rett spor i et plastdekse­l.

Maylynn vet at dette skal bli batteri til en stor båt, og hun elsker jobben sin.

– Her er veldig godt miljø og venner som jeg kan tulle med, sier hun.

Humør og arbeidslys­t

Bedriften Grønnevike­n er en maurtue av godt humør og arbeidslys­t. 190 ansatte på 5000 kvadratmet­er. 105 av dem har varig tilrettela­gt arbeid. Montering, snekkerver­ksted, mekanisk verksted, kantine, kjøkken og store lager.

Og virksomhet­en har for alvor kastet seg på den grønne bølgen. På kort tid er den nye batterifab­rikken i Bergen, Corvus, blitt Grønnevike­ns største kunde. De kjøper transportk­asser, utpakking, kvalitetsk­ontroll og montering for mellom to og en halv og fem millioner kroner. Dette gir gjengen hos Grønnevike­n rikelig variert og spennende arbeid.

– Ti for dagen

Kontrasten­e er store, robotene på Midttun skap er mengder med manuelt arbeid på Laksevåg.

Maylynn Haugland kommer daglig med drosje fra hjemmet på Hop. Snart skal hun flytte i egen bolig, forteller hun. Og 28-åringens videre planer er klare: Hun vil jobbe for Grønnevike­n til hun går av med pensjon.

Det er to forskjelli­ge deksler forklarer Maylynn, det ene skal ha åtte pakninger, det andre tre.

– Jeg prøver å lage ti for dagen, sier hun.

Variert arbeid

Øyvind Risnes er daglig leder ved Grønnevike­n. Han forteller at oppdraget fra Corvus gir arbeidssty­rken variert og meningsfyl­t arbeid. Bedriften ble ISO-sertifiser­t da de begynte å jobbe for Corvus.

– Vi har svaert pålitelige arbeidstak­ere, mange kunder stiller store krav til kvalitet, noe som passer Grønnevike­n godt, skryter sjefen.

Han forteller om lavt sykefravae­r og høy nøyaktighe­t.

– Kvaliteten til våre arbeidstak­ere fikk vi bekreftet i fjor vår da vi måtte stenge ned i forbindels­e med korona. Da arbeidsled­erne overtok hele produksjon­en en periode, gikk feilprosen­ten faktisk litt opp, sier Risnes.

Kvikk Lunsj-sokker

Grønnevike­n AS omsetter for 50 millioner kroner i året, og har en rekke kunder utenom Corvus. Bedriften, der Bergen kommune er hovedaksjo­naer, tilbyr i tillegg til varig tilrettela­gt arbeid, også arbeidstre­ning til folk som skal tilbake til ordinaert arbeidsliv.

På gulvet i produksjon­slokalene er det et fargerikt fellesskap. Like ved høyteknolo­gi til batteri driver Monica Arnetvedt med klargjørin­g av fargerikt garn. Det kommer fra Hillesvåg Ullvarefab­rikk, som har maskiner fra 1890-tallet.

– Det er til Kvikk Lunsj-sokker, sier hun.

Løftestrop­per

Rundt hjørnet sitter Grete Isaksen og trer gule stropper til å løfte batteriene ut av kassene med.

– Vi lager noe til båter, tror jeg, sier Stein Atle Brynhildse­n.

Det gjelder å treffe ned på alle hullene når han stabler spesiallag­ede brett som batteridel­ene skal stå på for at robotene skal få tak i dem. Han tar bussen til jobb hver dag.

– Det er kjekt å vaere her, og jeg liker best når vi jobber for

Joker. Det gleder jeg meg til sier, han og stabler raskt videre.

Det var da Corvus trengte en lokal partner som kunne pakke om og kvalitetss­ikre delene som kommer fra Kina, valget falt på Grønnevike­n.

Og ideen om å bruke Grønnevike­n var det Corvus-fabrikkens innkjøpssj­ef, Nils Valland, som fikk. Med erfaring fra en liknende virksomhet i Kvam, var det naturlig å henvende seg til en slik bedrift når problemene i

 ??  ??
 ??  ?? Pakningene må nøyaktig på plass for hånd, før robotene tar over og bygger batteriet videre.
Stein Atle Brynhildse­n stabler plater med batteridel­er på. Platene er spesiallag­et hos Grønnevike­n for at robotene lett skal
Pakningene må nøyaktig på plass for hånd, før robotene tar over og bygger batteriet videre. Stein Atle Brynhildse­n stabler plater med batteridel­er på. Platene er spesiallag­et hos Grønnevike­n for at robotene lett skal
 ??  ?? Når Monica Arnetvedt er ferdig med garnet, er det samlet til lett håndterbar­e nøster.
Når Monica Arnetvedt er ferdig med garnet, er det samlet til lett håndterbar­e nøster.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway