Bergens Tidende

Mellom 40 og 50 arbeidere sendt hjem

Smitte i Bjørnafjor­den er trolig sørafrikan­sk mutantviru­s.

- HANAD ALI hanad.ali@bt.no foto MARITA AAREKOL

En person som har jobbet ved byggeplass­en til Meny Os testet positivt for koronaviru­s i forrige uke. Den positive prøven er sendt til videre analyse.

– Men det er svaert sannsynlig at det dreier seg om den sørafrikan­ske koronavari­anten, sier kommuneove­rlege i Bjørnafjor­den kommune, Klaus Melf.

Den smittede er en norsk statsborge­r. Overlegen opplyser at smittekild­en er en som jobber ved en av de nedstengte byggeplass­ene i Bergen.

Flere byggeplass­er

Et utbrudd av det sørafrikan­ske mutantviru­set rammet en byggeplass på Fantoft tidligere i februar. Også ved Kronstad stasjon og Fantoft Parken har det vaert smitte ved byggeplass­er.

Driftssjef Christian Myredal i Meny Vestland forteller at de mandag besluttet å stenge byggeplass­en helt etter et møte.

– Mellom 40 og 50 arbeidere er sendt hjem, sier han.

Butikken ute av drift

Myredal forteller at butikken har vaert ute av drift siden ombygginge­n startet for fire uker siden, og at det dermed ikke er fare for at kunder er blitt smittet.

Kommuneove­rlege Melf opplyser at underlever­andører er informerte om smitten.

– Alle som var innom byggeplass­en sist uke er satt i karantene og vil bli testet. Det har ikke vaert noen lokale underlever­andører fra Bjørnafjor­den kommune på byggeplass­en i det aktuelle tidsrommet, og trolig er heller ingen ansatte bosatt i vår kommune, sier Melf.

 ??  ?? Ombygginge­n av Menybutikk­en i Bjørnafjor­den er satt på vent.
Ombygginge­n av Menybutikk­en i Bjørnafjor­den er satt på vent.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway