Bergens Tidende

Jesper Löfgren: – Jeg har aldri vaert så motivert

Jesper Löfgren var til salgs, men i dag trener han med Brann igjen Nå starter jobben med å spille seg inn i varmen.

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no

På et hotellrom i Bergen har Jesper Löfgren (23) gjort styrkeøvel­ser etter instruks fra Branns fysiske trener.

I dag er karantenen over etter at han kom tilbake til en klubb som har sagt at de vil satse på andre.

Löfgren er klar for sin første trening med Kåre Ingebrigts­en som sjef.

– Er det ingen vonde følelser når du er tilbake?

– Nei. Jeg er profesjone­ll fotballspi­ller og jeg er kjempemoti­vert. Faktisk har jeg aldri vaert så motivert, sier Löfgren. – Hvorfor?

– Det er klart man vil bevise at man er god nok. Og motbevise dem som ikke tror det.

Historien er fortalt mange ganger nå, men i veldig korte trekk: I fjor forlenget Löfgren kontrakten med Brann, dro på lån til Mjällby og imponerte på svensk toppnivå. Brann ønsket ikke å satse på ham og Löfgren selv ønsket å finne ny klubb. Det har ikke skjedd og sist uke landet han igjen på Flesland.

– Tankene mine er bare i Brann nå. Da jeg satte meg på flyet til Bergen, slapp jeg alt annet, sier Löfgren.

– Mye frem og tilbake

Forvirring­en rundt ham var total da Brann sa at de hadde akseptert et bud på midtstoppe­ren, mens budgiver Mjällby uttrykte at budet var gammelt og ikke lenger gjaldt.

Löfgren er kort når han svarer om den situasjone­n.

– Det var mye frem og tilbake. Nå er det fint å se fremover, sier han.

– Var du skeptisk til å spille enda et år i Mjällby?

– Jeg har lyst å spille for et lag med ambisjoner om å vinne ting. – Og det har ikke Mjällby? – Ikke som jeg har hørt, sier Löfgren, som var sentral i en flere år lang opptur der lille Mjällby gikk fra tredje nivå i Sverige til å bli nummer fem i Allsvenska­n i fjor.

Til Brann kommer han tilbake med Vegard Forren, Ole Martin Kolskogen og muligens en omskolert Kristoffer Barmen som stopperkon­kurrenter.

Han starter med noe tillegg. – De som har trent en måned her er kanskje litt foran meg nå. Men formen min vil komme, sier Jesper Löfgren.

Ingen fryseboks

Selv om trener Ingebrigts­en har vaert tydelig på at det ville vaert best om Löfgren ikke returnerte til Brann, har han vaert like tydelig på å gi spilleren en sjanse.

– Vi setter ikke folk i frysebokse­n. Vi behandler folk med respekt. Når kommer hit er han en del av laget. Det har jeg snakket med ham om, understrek­et Brann-treneren sist uke.

Ballspark-ekspert Erik Huseklepp er sikker på at Löfgren vil få en reell sjanse.

Det er klart man vil bevise at man er god nok. Og motbevise dem som ikke tror det. Jesper Löfgren

– Kåre Ingebrigts­en og Eirik Horneland er omgjengeli­ge karer som behandler spillerne skikkelig. Så jeg tror de gir Löfgren blanke ark og at han kan vise seg for dem, sier Huseklepp.

Noe annet hadde også vaert lite klokt, mener han.

– Brann er i en situasjon med få alternativ­er på stopperpla­ss. Löfgren har prestert bra i Sverige. Det vil vaere dårlig klubbdrift ikke å sjekke ham ordentlig ut, sier Huseklepp.

 ?? ARKIVFOTO: PAUL S. AMUNDSEN ?? – Jeg har fått med meg litt, men det går ikke å lese alt som blir skrevet. At det er engasjemen­t er bare kult, sier Löfgren om oppstyret rundt ham i vinter. Han har vaert en av Branns mest omtalte spillere.
ARKIVFOTO: PAUL S. AMUNDSEN – Jeg har fått med meg litt, men det går ikke å lese alt som blir skrevet. At det er engasjemen­t er bare kult, sier Löfgren om oppstyret rundt ham i vinter. Han har vaert en av Branns mest omtalte spillere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway