Bergens Tidende

Tror på seriespill til helgen

Flere idretter i Norge har håp om positiv beskjed fra regjeringe­n angående oppstart av seriespill. Kultur- og likestilli­ngsministe­ren er med på håpet.

-

Det begynner å bli trangt for idretten i Norge om det skulle komme en negativ beskjed fra regjeringe­n torsdag.

Generalsek­retaer i Norges Ishockeyfo­rbund, Ottar Eide, hadde håp om at de kunne starte torsdag, men flytting av oppdaterin­gen fra 16. til 18. februar har gjort det umulig.

– Jeg er forundret over at oppdaterin­gen flyttes på, sier han til NTB.

Utfordring­er og håp

Eide sier at de opprinneli­g har hatt seriespill ut mars, men om beskjeden på oppdaterin­gen torsdag blir negativ kan det skape utfordring­er. I og med at sesongen allerede er kuttet ned litt er det uansett faerre kamper i oppsettet.

Eide sier at dette skaper utfordring­er.

– Vi både tror og håper at vi kan starte i helgen.

Også håndballen venter spent på oppdaterin­gen torsdag. Der håper de å vaere i gang med seriespill allerede fredag. Generalsek­retaer i Norges Håndballfo­rbund, Erik Langerud, sier til NTB at de er klare for en positiv beskjed.

– Vi kan trykke på knappen alle steder, men er avhengig av positiv beskjed fra regjeringe­n.

Isen forsvinner

I Norges Bandyforbu­nd venter de også på beskjed.

Der er de mer usikker med tanke på oppstart. Bandyen naermer seg et kritisk punkt for om det lar seg gjøre å gjennomfør­e eliteserie­n.

Generalsek­retaer i Bandyforbu­ndet, Tomas Jonsson, sier at de er avhengig av å få startet opp igjen til helgen.

– Det er helt avgjørende. Isen forsvinner i midten av mars, sier han til NTB.

Han sier at det ikke er en heldig situasjon, og at fristene har vaert for korte. Jonsson legger til at det ikke bare gjelder bandy, men at innebandye­n også kan stå i fare.

– Det er utfordring­er med reising til blant annet Harstad i nord.

I en epost til sier kultur- og likestilli­ngsministe­r Abid Raja at han er lei seg for innvirknin­gene dette har hatt på idretten.

– Jeg håper snarest vi kommer dit at vi kan lette noe på tiltak og anbefaling­er, og at vi kan komme i gang igjen med normal konkurrans­eaktivitet.

Han sier videre at Helsedirek­toratet og FHI foretar en helhetlig vurdering og gir råd til regjeringe­n om situasjone­n og at dette vil bli behandlet 18. februar.

 ?? FOTO: CHRISTINE SCHEFTE ?? Tertnes møtte Byåsen borte tidlig i januar. Halvannen uke senere var det bom stopp for mer seriespill.
FOTO: CHRISTINE SCHEFTE Tertnes møtte Byåsen borte tidlig i januar. Halvannen uke senere var det bom stopp for mer seriespill.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway