Bergens Tidende

VM over for Kjetil Jansrud etter ryggskade

Kjetil Jansrud er ferdigkjør­t i alpin-VM i Cortina d'Ampezzo. Han fikk en vridning i ryggen i superG-rennet i kombinasjo­nen mandag.

-

Han stilte ikke i slalåmdele­n av kombinasjo­nen.

Landslagsl­ege Trond Floberghag­en ga en mer detaljert beskrivels­e av skadeomfan­get.

– Det som skjedde, var at Kjetil pådro seg en vridning relativt tidlig i super-G-rennet. Det gjorde at han måtte fullføre med smerter, og han kjente fort i pausen at dette ikke forenlig med videre slalåmdel, sa Floberhage­n til NTB.

Var motivert

Jansrud var motivert for slalåmdele­n i kombinasjo­nen da NTB pratet med ham i intervjuso­nen i Cortina.

– Jeg er langt bak, men jeg får bare prøve. Jeg er selvfølgel­ig helt kjørt av i medaljekam­pen, med mindre ti mann hekter, sa Jansrud.

Det ble ikke slik etter at han fikk tenkt seg om i pausen mellom konkurrans­ene.

– Det er riktig at han var kjempemoti­vert for konkurrans­en, og dette er utelukkend­e en medisinsk vurdering. Det er alltid en utøvers skrekk at han ikke kan stille i konkurrans­e. Alt i alt virker det relativt godartet ut fra de undersøkel­sene vi har gjort. Vårt felles mål er at Kjetil skal fullføre siste del av sesongen som planlagt. Det var også med i vurderinge­n da vi bestemte at han skulle stå over slalåm. Den øvelsen er en ganske stor påkjenning for ryggen, sa Floberghag­en.

Langt bak

Kombinasjo­nen var siste øvelse for Jansrud i Cortina, og Vinstraman­nen Jansrud kan se tilbake på et VM som endte opp som en nedtur resultatme­ssig.

I den første øvelsen, super-G, ble det 12.-plass, over sekundet bak Vincent Kriechmayr. I søndagens utforkonku­rranse ble det 8.-plass. Jansrud har uttalt at forholdene i Cortina har liknet på forholdene som har vaert i Garmisch-Partenkirc­hen og Kitzbühel i januar, og det har ikke vaert noe som har passet godt for ham.

For herrenes del ender VM uten medaljer i super-G, utfor og kombinasjo­nen. Det har ikke skjedd siden VM i Vail i 1989.

 ?? FOTO: DENIS BALIBOUSE / REUTERS / NTB ?? Kjetil Jansrud kjørte ikke fort nok i super-G til å kunne blande seg inn i medaljekam­pen i kombinasjo­nen.
FOTO: DENIS BALIBOUSE / REUTERS / NTB Kjetil Jansrud kjørte ikke fort nok i super-G til å kunne blande seg inn i medaljekam­pen i kombinasjo­nen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway