Bergens Tidende

Casper Ruud trakk seg fra Australian Open

(Andrej Rubljov – Casper Ruud 6–2, 7–6) Casper Ruud (22) slet med smerter i det andre settet i 4. runde i Australian Open, og valgte til slutt å trekke seg fra turneringe­n.

-

– Casper møter en god motstander som spiller i et ekstremt høyt tempo i dag. I første sett har ikke Casper sjanse, men han spiller seg opp i andre sett tross strekk i magen og smerter, forteller pappa Christian Ruud til VG.

Den norske 22-åringen pådro seg en strekk i magen i 2. runde mot Tommy Paul. Magesmerte­ne ble etter hvert for voldsomme for Ruud i møte med Rubljov.

– Casper prøver å spille med høyere risiko og klarer det ganske godt til tider. Dessverre blir strekken i magen vondere og vondere, og etter 0–2 i sett skjønner han at det ikke er smart å fortsette. Han har for vondt og ønsker ikke å vaere ute av spill i for mange uker, sier faren.

På tidspunkte­t Ruud valgte å trekke seg, ledet den russiske verdensått­eren Andrej Rubljov 2–0 i sett.

– Det var synd. Han har slitt med den strekken i magen noen dager, men det gikk bra i 3. rundekampe­n. I dag ble det dessverre verre og verre, han slet med serve og backhand, sier Christian Ruud til VG.

Han tror riktignok sønnen hadde fortsatt kampen dersom han hadde vunnet det andre settet, som han tapte etter tiebreak.

– Jeg tror nok han hadde forsøkt litt til, det er best av fem, og når man ligger under 0–2 er det bratt oppoverbak­ke. Jeg så det litt på ham, jeg så at det plaget ham, sier Ruud.

Christian Ruud forteller at sønnen nå gjennomgår ultralyd for å undersøke skaden. Han skulle i utgangspun­ktet spille en turnering i Singapore på vei hjem til Norge. Den utgår nå.

– Vi håper å vaere klar til turnering i Rotterdam 1. mars, sier han.

Tangerte faren

22 år gamle Casper Ruud var i en historisk 4. runde i Australian Open. Aldri tidligere har han kommet lenger i en Grand Slamturner­ing. Det er en tangering av Christian Ruuds bestenoter­ing i en Grand Slam. Også det var i Australian Open i 1997.

Ruud slo australske Jordan Thompson 3–0 i sett i første runde, i andre runde ble amerikaner­en Tommy Paul slått 3–1, før Radu Albot ble slått i tredje runde. I 4. runde sa det stopp.

– Det hadde vaert gøy å få en fullverdig kamp når man er i 4. runde, selv om jeg kanskje tror Rubljov hadde vunnet uansett. Han er en utrolig god spiller, og spilte med et tempo i første sett man ble helt svett av. Vi er fornøyde med det andre settet, så det er bittert med den skaden, sier Christian Ruud, og legger til:

– Casper har fått kjenne på det nivået som er på toppen. Det er utrolig høyt. Vi er veldig fornøyde med 4. runde, og skal bygge videre på det. Vi skal ikke deppe over dette tapet.

Til Eurosport sier Ruud at han forstår at sønnen er skuffet.

– Casper var deppa, og jeg skjønner at han er skuffet og frustrert. Dette har uansett vaert en god turnering, og vi gleder oss over fjerde runde. Det er ikke noe poeng å vaere skuffet altfor lenge.

Marerittst­art

Russeren gikk ut i hundre, og brøt Ruuds serve umiddelbar­t. Han brøt også til 2–5, og vant det første settet 6–2.

– Casper hadde litt uflaks også. Dette var bra av Casper, men enda bedre av Rubljov, sier utviklings­ansvarlig i tennisforb­undet Øivind Sørvald i Eurosport-studio.

I det andre settet brøt først Rubljov nordmannen­s andre servegame, så ble det noen minutters usikkerhet: Ruud tilkalte turnerings­legen, og fikk noen smertestil­lende for det som tilsynelat­ende er en strekk i magen.

Uansett, det så ut til å hjelpe. Først utliknet Ruud til 3–3, før han økte til 5–3. Men russeren slo tilbake, og utliknet til 5–5. Settet gikk til slutt til tiebreak, der russeren vant etter storspill.

Da valgte Ruud å trekke seg fra kampen.

– Jeg synes synd på Casper, jeg håper han blir frisk raskt, sier Rubljov.

 ??  ?? MÅTTE GI TAP: Casper Ruud måtte gi tapt for smertene og knallsterk­e Andrej Rubljov i 4. runde i Australian Open.
MÅTTE GI TAP: Casper Ruud måtte gi tapt for smertene og knallsterk­e Andrej Rubljov i 4. runde i Australian Open.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway