Bergens Tidende

Nok selvskryt, Bent Høie!

- JENS JACOB LUND Os

ER DET NOE vi er lei av, så er det politikere som serverer samme svar uansett spørsmål.

Helseminis­ter Høie har et svar på alle kritiske spørsmål angående håndtering­en av pandemien: «Vi har vaert best, med lave dødstall og mindre inngripend­e tiltak enn i de fleste andre land».

DET ER EN sannhet med modifikasj­oner. Flere land, med strengere innreisere­striksjone­r, har greid seg bedre enn Norge.

Ikke fortell min svigermor, som sitter på sykehjemme­t, ensom og ulykkelig, mens hun langsomt glir inn i senilitete­n, at minimalt med besøk i snart et år, er et lite inngripend­e tiltak!

JA, HELSESTYRE­SMAKTENE HAR for en stor del lykkes godt med sin strategi, men så har de også hatt en lojal befolkning som lydig har fulgt alle oppfordrin­ger.

Hovedankep­unktet mot Høie og regjeringe­n er at de i måned etter måned har motsatt seg innreisere­striksjone­r, som enhver oppegående nordmann og den politiske opposisjon­en har etterlyst.

VI HAR IKKE trodd våre egne øyne når det ene Wizz Air-flyet etter det andre har landet fullt av arbeidsinn­vandrere fra blodrøde land, som Polen og Litauen.

I Bergen og omegn, som har hatt minimal smitte siden jul, har det vaert sjokkerend­e å se den daglige andelen importsmit­te, og enda mer sjokkerend­e å se at regjeringe­n aktivt har stoppet strengere testregime­r på Flesland.

REGJERINGE­N HAR DRATT føttene etter seg, og når de motvillig har strammet inn, har de gitt flere dagers frist slik at tusener har ombooket for å komme inn før testing og kontroll har blitt skjerpet.

En kan si at helsemyndi­ghetene har vaert naive, men dette har vaert villet politikk. Byggenaeri­ng, verftsindu­stri og fiskerinae­ring har blitt hellige kuer, som synes å vaere mye viktigere enn for eksempel hotell-, restaurant- og kulturnaer­ing.

Naeringer som i mange tilfelle har flere utenlandsk­e enn norske ansatte, har vaert prioritert fremfor hensynet til folk flest, som har vaert svaert lojale og skal ha storparten av aeren for at ting ikke har gått verre.

Men det sliter på motivasjon­en, i denne dugnaden!

LØRDAG FORTALTE VI svigermor, som er vaksinert, at nå blir det masse besøk fremover. Søndag stengte sykehjemme­ne på ny.

Jeg håper vi får oppleve at Erna Solberg og Bent Høie innrømmer at de feilet på dette området, og at de ber om unnskyldni­ng for at svigermor igjen må vaere uten besøk.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: FRAN MAY / PICTURE ALLIANCE ?? Jeg håper regjeringe­n innrømmer at de har feilet og ber om unnskyldni­ng for at svigermor igjen må vaere uten besøk, skriver Jens Jacob Lund.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: FRAN MAY / PICTURE ALLIANCE Jeg håper regjeringe­n innrømmer at de har feilet og ber om unnskyldni­ng for at svigermor igjen må vaere uten besøk, skriver Jens Jacob Lund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway