Bergens Tidende

Hjerteflim­mer i januar, VM-bronse i februar

VM i skiskyting hadde vaert en gullfest for norske skiskytter­kvinner. Denne gangen ble det ikke gull, men full fest for bronsen til Ingrid Landmark Tandrevold.

- KURT B. M. HAUGLI kurt.haugli@aftenposte­n.no

Den såkalte normaldist­ansen er Norges akilleshae­l i mesterskap. På kvinneside­n har ikke Norge vunnet siden 2013, og Marte Olsbu Røiselands medalje fra i fjor er den eneste i perioden. Det ble ikke gull denne gangen heller.

Tsjekkiske Markéta Davidová vant foran svenske Hanna Öberg.

Ingrid Landmark Tandrevold gikk sist ut av de norske løperne. Det var ingen store forventnin­ger til henne. Etter 21. plass på sprinten og 10. plass på jaktstarte­n ble det mest snakk om gullene til Tiril Eckhoff.

Bare én bom

Men Tandrevold gikk seg jevnt opp på listene mens de norske lagvenninn­ene pådro seg et ekstraminu­tt for hver bom de fikk underveis.

Bare én bom og god fart i sporet holdt for Tandrevold.

Det er sterkt av en løper som så sent som i midten av januar kollapset under et verdenscup­renn i Oberhof. Hun hadde hjerteflim­mer. Relativt ufarlig, men ubehagelig var diagnosen. Dermed var det bare å kjøre på. Og på VMs fjerde distanse slo hun til.

– Jeg er bare utrolig glad og stolt over den snuoperasj­onen jeg har gjort, sa hun rørt til NRK etter løpet.

Med den dramatiske kollapsen i Oberhof i minne, var det ikke vanskelig å forstå at det var både en lettet og en glad Fossumløpe­r som lot seg intervjue av NRK.

– Det å vaere på pallen i dag er stort for meg, sa hun.

Hadde los på medalje

VM-debutanten Ida Lien lå an til medalje helt til det tredje skuddet på siste stående. Da raknet det så smått for utøveren fra Ole Einar Bjørndalen­s klubb, Simostrand­a. Og da hun først hadde bommet, kom det én til. Dermed var hun ikke lenger med i kampen om de aller gjeveste plassering­ene. Men uansett et sterkt løp med 18 treff.

– Dette var kjempegøy. Jeg merket på siste skyting at jeg var skjelven og sliten. To skudd glapp, men jeg er kjempeforn­øyd likevel, sa hun til NRK etter løpet.

Lien havnet til slutt på 11. plass.

Skuffet Røiseland

Marte Olsbu Røiseland, som dominerte VM i Anterselva for ett år siden, lå an til noe virkelig stort. Men så var det denne siste stående skytingen. Det ble to bom. Dermed ikke noe medalje denne gangen heller. På samme tidspunkt for ett år siden hadde hun fire medaljer. Nå har hun kun gullet fra blandet stafett å se tilbake på.

For Tiril Eckhoff var flyten borte. Det ble én bom på første skyting, én bom på den andre og like godt to bom på den tredje skytingen. Dermed var den foreløpige VM-dronningen litt lenger nede på resultatli­stene. Men langrennst­iden hennes var likevel blant de beste.

 ?? FOTO: PRIMOZ LOVRIC / NTB ?? Ingrid Landmark Tandrevold slo tilbake etter middels resultater og en kollaps for bare en måned siden. Hun ble Norges medaljered­ning tirsdag når de andre sviktet.
FOTO: PRIMOZ LOVRIC / NTB Ingrid Landmark Tandrevold slo tilbake etter middels resultater og en kollaps for bare en måned siden. Hun ble Norges medaljered­ning tirsdag når de andre sviktet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway