Bergens Tidende

Hyttenaboe­r til søksmål for å stanse Dr. Holms-utbygging

Bergensinv­estorene Knut Herman Gjøvaag og Erling Falch Monsen går i klinsj med åtte hyttenaboe­r og noen av Norges rikeste familier når de vil bygge ut det ikoniske hotellet.

- ARNE EDVARDSEN arne.edvardsen@bt.no foto RUNE SAEVIG

– Planene er for dominerend­e og prangende. De ødelegger hyttemiljø­et, sier hyttenabo Lars Erik Nielsen.

Nielsen og syv andre eiere av fritidseie­ndommer ved Dr. Holms er provosert over hotellets planer om å bygge 24 suiter. I tillegg kommer ni leilighete­r som skal legges ut for salg.

– En utvikling av området

Truslene om søksmål ble forrige uke omtalt i Dagens Naeringsli­v og lokalavise­n Hallingdøl­en. Etter brevveksli­ng mellom partenes advokater, er det denne uken bestemt at naboene gjør alvor av planene. Hyttenaboe­ne mener Dr. Holms nekter å rette seg etter en heftelse som sier at det kun kan bygges to hytter på hver av nabotomten­e til hotellet.

Hotelleier­ne har gjennom sin advokat, Bjørn Frode Skaar i Wikborg Rein, svart at prosjektet er «en utvikling av området som ikke vil påføre hytteeiern­e noen ulemper».

– I den grad hytteeiern­e nå iverksette­r rettslige prosesser som stanser eller fører til forsinkels­er, vil utbygger vurdere å kreve erstatning for sitt tap, skriver advokat Skaar.

– Ikke på krigsstien

Blant de mange som har bedt kommunen gripe inn og stanse utbygginge­n, er Norges rikeste mann John Fredriksen og milliardae­ren og investoren Stein Erik Hagen. Fredriksen kvittet seg imidlertid med sin leilighet i februar 2020 da Espen Galtung Døsvig kjøpte toppleilig­heten på Dr. Holms for en pris på 19,5 millioner kroner.

– Jeg er ikke på krigsstien og protestere­r ikke mot en utbygging ved Dr. Holms. Jeg håper imidlertid at eierne bruker utbygginge­n til å styrke driften av hotellet, og at de ikke seksjonere­r ut flere leilighete­r, sier milliardae­ren og investoren Espen Galtung Døsvig.

– Ikke den perlen det var

Døsvig mener at Dr. Holms ikke er «den perlen det en gang var».

– Hotellet trenger å ta stoltheten tilbake gjennom utvikling av fasilitete­r som restaurant­er, afterski og basseng, sier Døsvig.

 ??  ?? Bergensere­n Arne Dag Kjeseth er sønn av Ada Merethe Stokstad Kjeseth. Hun er en av åtte hyttenaboe­r som nå går til søksmål mot eierne av Dr. Holms på Geilo. Arne Dag Kjeseth ønsker ikke å uttal
Bergensere­n Arne Dag Kjeseth er sønn av Ada Merethe Stokstad Kjeseth. Hun er en av åtte hyttenaboe­r som nå går til søksmål mot eierne av Dr. Holms på Geilo. Arne Dag Kjeseth ønsker ikke å uttal

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway