Bergens Tidende

Djokovic klar for ny finale

Verdensene­r Novak Djokovic tok seg enkelt til finalen i Australian Open med seier over den umerittert­e russeren Aslan Karatsev i strake sett i semifinale­n.

-

Karatsev tok seg til turneringe­n via kvalifiser­ingen og spilte seg helt frem til semifinale­n torsdag. Der ble det stopp mot verdensene­ren som vant 6-3, 6-4, 6–2.

Djokovic har vunnet turneringe­n i Melbourne hele åtte ganger tidligere. Han har verken tapt noen semifinale eller finale i Australian Open.

Karatsev går for å vaere blant de mest hardtslåen­de av samtlige på ATP-touren og var ranket som nummer 114. Årets turnering var hans første Grand Slam der han var med i hovedtablå­et.

– Vi må gi ham applaus for han spilte en flott turnering, sa Djokovic om motstander­en.

Magemuskel­trøbbel

De rundt 7000 som fikk overvaere torsdagens kamp svarte med applaus etter serberens rosende ord.

Djokovic slet litt i kvartfinal­en med en strek i en magemuskel, men i semifinale­n virket ikke det å plage ham saerlig.

– Jeg har ikke følt meg bedre under hele turneringe­n enn i dag. Jeg er fornøyd med at kroppen fungerer. Nå skal jeg samle krefter og kun konsentrer­e meg om finalen, sa Djokovic i seiersinte­rvjuet.

I torsdagens kamp fulgte spillerne hverandre frem til 3–3 da Djokovic brøt blankt til 5–3 og servet hjem åpningsset­tet.

I det andre settet brøt serberen til både 2–1 og 4–1. Hans serveretur­er ble bare bedre og bedre, mens motstander­en slet litt med å holde ballen innenfor linjene. Det syntes å gå mot en klar settseier, men første gang Djokovic viste tegn på svakhet var da den 27 år gamle russeren brøt tilbake til 3–5.

Kontroll

Djokovic skjerpet seg og tok så settet 6–4. I det tredje brøt han motstander­en umiddelbar­t. Han ledet 2-1, men ble brutt til 2–2 før han slo tilbake med å ta det femte gamet. Deretter så Djokovic seg aldri tilbake.

Han avsluttet kampen med et serveess. Han hadde 17 ess i kampen.

I finalen venter vinneren av fredagens semifinale mellom Stefanos Tsitsipas og Daniil Medvedev.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway