Bergens Tidende

– Tiril berget medaljen

Tiril Eckhoff måtte gi tapt for Frankrike og Julia Simon i spurten. Men Johannes Thingnes Bø hadde gitt henne et vanskelig utgangspun­kt.

- KURT B. M. HAUGLI kurt.haugli@aftenposte­n.no

For første gang i VM-historien var det ikke Norge som vant parstafett­en. Det ble en dramatisk avslutning hvor Tiril Eckhoff og Julia Simon skulle gjøre opp om gullet. Eckhoff måtte gi tapt. Norge måtte nøye seg med sølv.

Simon rykket i den siste oppoverbak­ken, og i en nedkjøring like før målgang fikk den franske duellanten et forsprang, et forsprang Eckhoff aldri klarte å ta igjen.

Men mens Tiril Eckhoff presterte på høyt nivå, var Johannes Thingnes Bø svaert kritisk til sin egen innsats. Han hadde skutt syv bomskudd.

– Jeg synes ikke det er bra nok i det hele tatt. Ingen fulle hus, ingen bra levering. Jeg følte at jeg ikke bidro med en dritt. Tiril berget medaljen i dag, var hans nedsabling av egen innsats på stafetten til NRKs reporter i Pokljuka.

Eckhoff var selv klar på at hun hadde lite å stille opp med i den siste oppoverbak­ken, da Simon avgjorde stafetten.

– Jeg er bitter over at jeg er stokk stiv på slutten og skuffet over den siste spurten. Det var veldig bra skyting, men i dag ble vi nummer to. Jeg hadde en taktikk om å rykke i den siste bakken, men så tok hun meg litt på sengen og rykket akkurat der jeg hadde planlagt å rykke, fortalte Eckhoff NRK etterpå.

For mange bommer

Norge var store favoritter på forhånd. På laget gikk to verdenscup­ledere. Det var gull Eckhoff og Bø gikk for. Men så begynte 27-åringen fra Stryn å bomme på liggende skyting på sin siste runde. Tre ganger. Han ble nødt til å sette alle tre ekstraskud­dene. Han gjorde det, men Norge hadde da falt ned til sjetteplas­s, 20 sekunder bak ledende Italia.

Han rettet opp litt av inntrykket på den stående skytingen. Han skjøt raskt, bare ett ekstraskud­d. Farten var god i sporet – som vanlig.

Etter at det hele var over hadde han en lang prat med trener Siegfried Mazet før han møtte mediene.

– Det er hemmelig, sa Mazet om tema for samtalen.

– Vi lurte på om vi skulle ha pizza eller hamburger til middag, sa Bø og gliste trolig bak smittevern­et før han ble litt mer alvorlig.

– Vi snakket om hvordan vi hadde taklet dette i forkant og at det var viktig å gå videre inn i den siste VM-helgen.

Tiril Eckhoff gikk ut på den siste etappen på femteplass. Men hun knappet inn forsprange­t og gikk ut fra første skyting på en bronseplas­s, 14 sekunder bak ledende Italia og Dorothea Wierer.

Perfekt skyting

På siste skyting var Fossum-løperen med tre gull allerede i mesterskap­et, god. Det Bø hadde tapt, tok hun igjen med glimrende skyting. Både på liggende og stående skjøt hun fullt hus.

Men det gjorde også franske Julia Simon. De to gikk ut sammen. Vanligvis er Tiril Eckhoff rask på den siste runden. Men ikke denne gangen. Den franske 24-åringen var sterkest.

– Jeg er skuffet over den avslutning­en. Men skytingen var bra.

 ?? FOTO: DARKO BANDIC / AP / NTB ?? Johannes Thingnes Bø var ikke fornøyd med egen innsats i parstafett­en torsdag og gir lagkamerat Tiril Eckhoff aeren for at det ble sølvmedalj­e.
FOTO: DARKO BANDIC / AP / NTB Johannes Thingnes Bø var ikke fornøyd med egen innsats i parstafett­en torsdag og gir lagkamerat Tiril Eckhoff aeren for at det ble sølvmedalj­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway