Bergens Tidende

Barnerappe­ren er blitt voksen

Machomayne innfrir de fleste forventnin­gene.

- PETTER LØNNINGEN Musikkanme­lder

MACHO MAYNE (Kaj Gripsrud Hjelmeland) lastet opp sine første låter på Soundcloud da han var rundt åtte år gammel, og helt siden vestlandep­lagen «Fidget Spinner» i 2017 har rapmiljøet klødd seg i hodet og lurt på hvordan det ville låte den dagen rap-yndlingen ville satse for fullt på musikken.

Nå er dagen her, og under det nye aliaset «Macho» har Hjelmeland innfridd de fleste forventnin­gene.

«Farlig kombo» er en intens, mørk og elegant låt med et kledelig pop-tilsnitt, og Machos tekster er fulle av snedige bilder og vendinger.

Dessuten minner ikke beaten om noe annet i norsk rap akkurat nå. Det lover veldig bra for fremtiden.

MYRA HAR HOLDT STØ KURS mot popmusikke­n, helt siden sine første singler.

Men utviklinge­n har skutt fart de siste årene, og på «Dovre faller» tar hun skrittet fullt ut: Dette er reinspikke­t ekeltropop, der smarte rimmønstre er byttet ut med superfenge­nde strofer og lekne vokalmelod­ier. Låten er svulstig, på en god måte:

Dette er låten som kan løfte Myra opp i elitedivis­jonen av norske popartiste­r – men det er også den mest striglede og pregløse låten hun har laget til nå. For denne låten kunne vaert sunget av omtrent hvem som helst, og det er litt snålt når den kommer fra en så saeregen artist som Myra.

SOULROCK PÅ NORSK er sjelden vare. Flaks at bergensbas­erte Spar 5 tar ansvar og disker opp med varmen og de sjelfulle rytmene vi trenger nå i vinterregn­et.

«Blindpassa­sjer» er en underfundi­g, undrende og uhøytideli­g låt om å skulle finne seg selv i mylderet av muligheter og meninger. Dette er en låt som kan løfte deg opp mot solen, uansett hvor mørke skyene over deg måtte føles.

 ?? FOTO: FULL EFFEKT RECORDS ?? Under det nye aliaset «Macho» har Hjelmeland innfridd de fleste forventnin­gene, mener BTs musikkanme­lder.
FOTO: FULL EFFEKT RECORDS Under det nye aliaset «Macho» har Hjelmeland innfridd de fleste forventnin­gene, mener BTs musikkanme­lder.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway