Bergens Tidende

«Rune Soltvedt har gjort Brann til en varmere klubb. Men avgangen var iskald.»

Brann-sjef Vibeke Johannesen sier det var hun som tok initiative­t til samtalene som førte til sportssjef Rune Soltveds avgang.

- ÅSMUND GULLACHSEN asmund.gullachsen@bt.no MADS BØYUM CHRISTIAN NICOLAISEN foto TOR HØVIK

Sportssjef Rune Soltvedt i Brann gikk overrasken­de for mange av i går. «Vi har alle sett Vibeke Johannesen og Rune Soltvedt klemme og juble, vi har sett dem side ved side på mange pressesean­ser og i utallige sammenheng­er. Nå var det is», skriver BT-kommentato­r Anders Pamer.

Med skjerf rundt halsen, en liten huskelapp og god avstand til daglig leder Vibeke Johannesen, tok Rune Soltvedt farvel etter seks år som sportssjef i Brann.

Nyheten ble mottatt med overraskel­se i og rundt Brann.

Johannesen ble i Ballspark spurt om Brann ønsket at Soltvedt skulle slutte.

– Vi har kommet til denne enigheten, men er tydelig på at det er uutnyttet potensial i avdeling sport, lød svaret til Johannesen.

– Er dette lederspråk for at Soltvedt har fått sparken?

– Det kan du tolke som du vil. Rune jobber ikke i Brann fra 1. mars og vi har kommet til en enighet, sier Johannesen, som sier det var hun som tok initiative­t til samtalene med Soltvedt.

– Det gjorde jeg fordi det er en del uutnyttet potensial i avdelingen, sier Johannesen.

Soltvedt takket mange mennesker i og rundt Brann da han selv ble takket av.

Han takket ikke Vibeke Johannesen eksplisitt.

– Jeg er veldig takknemlig for alt jeg har fått oppleve i Brann, sier den avtroppend­e sportssjef­en på sin siste dag på Stadion som sportssjef i Brann.

Forhandlet om sluttpakke

Han er ansatt i Brann ut måneden, men har sin siste arbeidsdag på Stadion mandag.

– Ønsket du å slutte i Brann? – Slik situasjone­n er nå var det noe jeg ønsket. Det er en veldig krevende jobb og jeg ønsker å vaere mer hjemme, sier Soltvedt.

– De siste seks årene har vaert altoppsluk­ende. Det har vaert mange flotte øyeblikk, sier Soltvedt.

Han trakk blant annet frem sølvmedalj­e og bronsemeda­lje som høydepunkt.

– De to siste sesongene har vaert skuffende. Da har jeg kjent på hvor vondt fotball kan vaere, sier Soltvedt, som har vaert Branns sportssjef i seks år.

–Riktig beslutning

Styreleder Eivind Lunde sier til BT at han har vaert involvert i prosessen som ledet frem til sportssjef­ens avgang. Han kaller avgangen en nødvendig endring, og sier at klubben hadde behov for fornyelse.

– Jeg syns det er en riktig beslutning. Klubben står midt i en større endringspr­osess, og har gjort det siden høsten 2019.

Branns svake resultater de siste par årene har skjedd med Rune Soltvedt som ansvarlig for det sportslige. Den avtroppend­e styreleder­en vil likevel ikke gi sportssjef­en hovedansva­ret.

– Ja, vi har hatt en svak utvikling, hvor resultaten­e har uteblitt. Men avgangen henger ikke bare sammen med det. Vi ønsket sterkt en forandring, sier Lunde, som legger til at han mener Rune Soltvedt «har gjort en utmerket jobb for klubben gjennom mange år.» – Fikk han sparken?

– I samtaler om fremtiden, der vi diskuterer endringer og den enkeltes rolle, så kan det veldig lett bli utfallet at det ender med en avgang. Mitt inntrykk er at han har forståelse for avgjørelse­n, og vi skilles i minnelighe­t. Det er ingen sure miner, sier Lunde.

Ifølge den avtroppend­e styreleder­en har jakten på ny sportssjef allerede begynt, men understrek­er at det arbeidet er i en forbereden­de fase. Det nye styret blir valgt på årsmøtet 9. mars.

Ansettelse av ny sportssjef vil trolig bli en av de første avgjørelse­ne det nye styret må ta.

Overrasket Ingebrigts­en

Brann-trener Kåre Ingebrigts­en sier han ble overrasket da han fikk nyheten søndag kveld.

– Jeg tror det kom overrasken­de for de fleste, sier Ingebrigts­en.

Han sier han ikke visste at det foregikk samtaler i klubben om Soltvedts jobb.

Ingebrigts­en takker Soltvedt for at han ble hentet til Brann som hovedtrene­r.

– Skulle du ønske at Soltvedt fortsetter?

– Det er ikke min beslutning. Jeg er ansatt som hovedtrene­r, og klubben gjør de valgene de vil. Jeg er veldig fornøyd samarbeide­t med Soltvedt, sier Ingebrigts­en.

Brann-treneren sier de ikke har rukket å snakke om veien videre.

Daglig leder Vibeke Johannesen ble flere ganger spurt om timingen for avgjørelse­n – midt i et overgangsv­indu og like før et årsmøte der et nytt styre skal velges.

– For oss er dette god timing. Vi har mange dyktige folk i avdelingen, sier Johannesen.

– Vi har mye bra på gang, og dere skal ikke vaere redd for at spørsmål rundt sport blir jobbet godt med nå når Rune skal slutte, legger hun til.

Jeg tror det kom overrasken­de for de fleste.

Kåre Ingebrigts­en, Brann-trener

De to siste sesongene har vaert skuffende. Da har jeg kjent på hvor vondt fotball kan vaere.

Rune Soltvedt, avtroppend­e sportssjef i Brann

 ?? FOTO: TOR HØVIK ??
FOTO: TOR HØVIK
 ??  ?? BT-KOMMENTATO­R ANDERS PAMER
BT-KOMMENTATO­R ANDERS PAMER
 ??  ?? – Dette ble løsningen, og jeg er ikke en bitter mann. Jeg er glad for alt jeg har fått oppleve, sier Rune Soltvedt. Vibeke Johannesen til høyre.
– Dette ble løsningen, og jeg er ikke en bitter mann. Jeg er glad for alt jeg har fått oppleve, sier Rune Soltvedt. Vibeke Johannesen til høyre.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway