Bergens Tidende

Idrettshal­lene er eneste alternativ

- ENDRE TVINNEREIM Byråd for barnehage, skole og idrett (Ap) BEATE HUSA Byråd for eldre, helse og frivilligh­et (KrF)

VI PLANLEGGER NÅ for massevaksi­nering av prioritert­e grupper av byens befolkning, noe som gjør at vi ser et lys i en tunell som har vaert mørk lenge. Å få vaksinert folk er første steg mot en verden vi kan kjenne mer igjen.

Trine Ottesen, utøver og mor til barn i kunstløp, har skrevet et viktig og svaert engasjert innlegg om hvordan behovet for vaksinerin­g også i perioder kan gå ut over barn og unge.

LA DET VAERE klart: Selv om vaksinerin­g er noe av det viktigste vi kan gjøre i tiden fremover, er vi ikke fornøyd med at dette går ut over barn og unge. Vi ønsker å skjerme denne gruppen mest mulig. Nettopp derfor tar vi grep for å minske de negative følgene for barn og unge som til vanlig bruker disse hallene.

NÅR DET GJELDER de valgte hallene, er faktum slik at Bergenshal­len ikke vil bli brukt til vaksinerin­g før vinterseso­ngen er over. Isen i denne hallen fjernes tradisjone­lt i midten av mars, og det gjør den også i år.

Åsanehalle­n er ikke i bruk av hverken skoler eller idrettslag, og er allerede i bruk som luftveiskl­inikk. Vadmyrahal­len brukes i dag i liten grad av skolen på dagtid.

Sandslihal­len er det verre med - den brukes både av skoler og idrettslag og nettopp derfor vil vi ikke bruke denne til vaksinerin­g med mindre det er helt nødvendig, og da bare deler av hallen.

SÅ KAN EN godt spørre seg, som Ottesen

gjør, hvorfor en ikke bruker andre typer lokaler. Svaret her er at vi har behov for større vaksinasjo­nslokaler for å sikre nok kapasitet og fart i vaksinerin­gen.

Vi har vurdert både kommunale og private lokaler i de ulike bydelene. Vaksinasjo­nslokalene må legge til rette for effektiv og trygg vaksinerin­g. De må vaere geografisk spredt, de må vaere tilgjengel­ige for gående, kjørende og de som er avhengig av kollektiv transport. De må også vaere av en viss størrelse for å kunne skaleres opp og ned etter behov.

Når idrettshal­ler er foreslått, er det fordi det ikke er funnet andre egnede lokaler i området.

MED RASK, EFFEKTIV og trygg vaksinerin­g er vi på vei mot en bedre fremtid der barn og unge får en normal hverdag. Det fortjener de, og det er det vi jobber for hver dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway