Bergens Tidende

JUBILANT 70 ÅR

-

Stortingsr­epresentan­t Torill Selsvold Nyborg, Byklettveg­en 8, 5353 Straume, fyller 70 år i dag. Jubilanten er født og oppvaksen i Ålvik i Hardanger. Ho er stortingsr­epresentan­t for KrF, men har permisjon som varaordfør­ar i Øygarden kommune og skal tilbake der når stortingsp­erioden er over.

Ho var fylkesvara­ordførar (2001–2003) og fylkesordf­ørar (2003–2011) i Hordaland. Ho hadde verv saerleg innan helse, energi og naeringsut­vikling. Jubilanten har hatt sentrale verv i KrF og var nestleiar og leiar for KrF-Kvinner på 90talet.

Jubilanten er utdanna cand.polit. og sjukepleia­r og har tidlegare arbeidd som høgskulele­ktor ved Haraldspla­ss diakonale sykepleieh­øyskole. Før det var ho tilsett som menighetss­øster i Rødtvet menighet og seinare som sjukepleia­r ved Uranienbor­ghjemmet, begge i Oslo.

I tida 1977–1982 tenestegjo­rde ho saman med mannen, Geir Magnus Nyborg, som misjonaer for NLM i Peru. Først spanskstud­iar, så arbeid i Arequipa i Peru.

Jubilanten vart enkja for tre år sidan. Ho og Geir Magnus har fire barn, svigerbarn og ti barnebarn.

Jubilanten tok imot likestilli­ngsprisen i Fjell kommune i 1995, og i 2015 KS-medalje for «fortjenstf­ull samfunnsga­gnlig virksomhet» i Fjell kommune og Hordaland fylkeskomm­une.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway