Bergens Tidende

Derfor imponerer de Brann-treneren

16-åringene Niklas Jensen Wassberg og Isak Tomar Hjorteseth har vaert gode over så lang tid at Kåre Ingebrigts­en åpner for at de kan vaere svaret på Branns midtbaneja­kt

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no MADS BØYUM

16-åringene Niklas Jensen Wassberg og Isak Tomar Hjorteseth har ikke kommet inn i Brann i det stille.

Wassberg startet og scoret mot Bodø/Glimt. Hjorteseth kom inn.

Etter at 16-åringene fra FK Fyllingsda­len har trent med Branns A-lag de siste ukene, er trener Kåre Ingebrigts­en tydelig.

Tenåringen­e har imponert.

Dette overrasker

– De var gode da de kom til oss, men det overrasken­de er at de har holdt seg på det nivået siden, sier Ingebrigts­en.

Ifølge Brann-treneren er det vanlig at unge spillere dabber av og blir slitne etter en ukes tid med trening på et nytt, tøft nivå. Men så har ikke skjedd med Wassberg og Hjorteseth.

– Det er et kvalitetst­egn. Det at de har levert slik de har gjort bidrar til at de allerede er kommet godt inn i spillergru­ppen, sier Ingebrigts­en.

Stas å høre for guttene.

– At han sier det gir en liten boost. Jeg er veldig glad for det, så skal vi fortsette å jobbe og holde nivået så lenge som mulig, sier Wassberg.

– Vi prøver best mulig å holde nivået høyt. Så jeg konsentrer­er meg veldig på trening, sier Hjorteseth.

Brann har så langt denne sesongen kjøpt vingene Filip Delaveris og Moonga Simba. En ny sentral midtbanesp­iller har også vaert noe treneren har ønsket seg, men så langt har ikke Brann funnet en økonomisk baerekraft­ig løsning som kan styrke laget.

Både Hjorteseth og Wassberg er sentrale midtbanesp­illere.

Ingebrigts­en gleder seg også over at Mathias Rasmussen, som kom til klubben i fjor, er blitt raskere frisk enn fryktet fra en skade. Også han konkurrere­r om en plass på Branns sentrale midtbane.

Branns midtbanesv­ar?

Alt i alt gjør dette Brann mer avslappet i overgangsm­arkedet.

– Det at Niklas og Isak viser seg såpass bra frem, gjør at vi på ingen måte er desperate. Vi må finne noen som er bedre enn dem om vi skal hente noen, sier Ingebrigts­en.

Brann-treneren sier at de to 16-åringene er aktuelle for å vaere med i A-troppen i 2021sesong­en, og at han nå har trykket på «venteknapp­en». For å bli enda bedre kjent med dem – og vurdere om de kan spille i Eliteserie­n allerede i år.

– De kan bli så gode, men det spørs hvor fort de blir det. De to har mye ved seg som gjør at de kan ta steget inn i Eliteserie­n.

– Er de svaret på jakten din på en indreløper?

– Det er definitivt mulig, det. Men det er en tung bør å si til en 16-åring at han skal spille 30 kamper i Eliteserie­n, sier Ingebrigts­en, som vil se an situasjone­n.

– Trenerne får bestemme

Torsdag trente begge tenåringen­e igjen med Brann. Utenfor gjerdet fulgte Fyllingsda­len-trener og pappa Roy Wassberg med, i tillegg til Niklas’ onkel Sondre Jensen – sønn av Kniksen og selv et Brann-talent for 30 år siden.

Da økten var over ventet intervjuer med både BA og BT for Isak Tomar Hjorteseth og Niklas Jensen Wassberg.

– Planen har vaert at dere skal tilbake til Fyllingsda­len, men tenker dere på å bli i Brann denne sesongen?

– Trenerne får bestemme. Jeg vil egentlig bare ha mest mulig spilletid for å utvikle meg, sier Hjorteseth.

– Jeg tenker ikke så mye på det. Trenerne bestemmer og jeg er fornøyd med hverdagen i Fyllingsda­len også, sier Wassberg.

De var gode da de kom til oss, men det overrasken­de er at de har holdt seg på det nivået siden. Kåre Ingebrigts­en

 ?? FOTO: MADS BØYUM ?? Niklas Jensen Wassberg (til h.) og Isak Tomar Hjorteseth er blant Brann-spillerne som får mest oppmerksom­het om dagen. Tross at de bare er 16 år.
FOTO: MADS BØYUM Niklas Jensen Wassberg (til h.) og Isak Tomar Hjorteseth er blant Brann-spillerne som får mest oppmerksom­het om dagen. Tross at de bare er 16 år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway