Bergens Tidende

Navnet frigitt på mann som omkom på Lindås

Det var 62 år gamle Jarle Sanden som ble påkjørt på Lindås natt til lørdag.

- ØRJAN TORHEIM orjan.torheim@bt.no HILDE HEIAN ÅDNE LUNDE

Jarle Sanden var bosatt i Alver kommune, sier operasjons­leder Per Algrøy i Vest politidist­rikt.

Sanden etterlater seg kone og syv voksne barn.

Navnet hans er frigitt i samråd med familien.

– Stor familie

Pål Presttun er avdelingsl­eder for Vy Buss i Nordhordla­nd. Han sier Sanden jobbet som sjåfør for dem med base på stasjonen på Manger og hadde gjort det i mange år.

Selv fikk Presttun vite i 12tiden lørdag at avdøde er en av hans sjåfører og kolleger.

– Vi kjenner veldig på det alle sammen at dette er veldig trist. Ikke minst for familien. Det er en stor familie som sitter igjen, sier Presttun.

Han jobbet selv som bussjåfør tidligere. Presttun har bare fine minner om sin avdøde kollega.

Mandag morgen var Presttun ute på Manger stasjon for å treffe folkene der, sette opp lys og et bilde av Sanden. Han forteller at Sanden skulle ha jobbet mandag.

– Han var en som alltid hadde med seg godt humør. Det er det første jeg tenker på. Han hadde alltid en god kommentar, et stort smil og godt humør. Slik møtte vi ham, og slik møtte han oss. Dette er forferdeli­g tragisk, sier Presttun.

– Sterkt preget

16 sjåfører er knyttet til Manger stasjon av de rundt 150 Vyansatte totalt i regionen.

– Jarle var stasjonert der i alle år fra han begynte. De som jobber på samme stasjon får et annet kjennskap og vennskap til hverandre.

Det bekrefter Trond Dahle Nybø, plassansva­rlig for stasjonen. Han kjente avdøde godt, og sier dødsfallet kom som et stort sjokk på dem alle sammen.

Lørdag var Nybø med da kolleger skulle hente Sanden hjemme for å kjøre gjennom en ny rute.

– Da fikk vi beskjed av pårørende om at han var død. Hele gjengen er sterkt preget. Vi er en liten stasjon og en sammensvei­set gjeng. Jarle var en veldig positiv og god kollega. Jeg hørte han aldri klage på noe som helst.

Nybø sier de planlegger en samling en av dagene i løpet av uken, men at det foreløpig ikke er helt klart når det blir.

Pågrepet etter seks timer

Det var klokken halv tre natt til lørdag at politiet fikk melding om at en forbipasse­rende bilist hadde funnet en livløs mann liggende i veien.

Mannen ble funnet mellom Lindås og Mongstad, like forbi avkjøringe­n til Kolås. Han var påkjørt, men ingen bil var å se i naerheten.

Seks timer senere opplyste politiet at de hadde pågrepet en mann etter ulykken.

Den pågrepne yrkessjåfø­ren er siktet for brudd på veitrafikk­loven, for uaktsom kjøring og for brudd på veitrafikk­lovens paragraf 12 for brudd på hjelpeplik­ten ved å ha forlatt åstedet.

Løslatt etter avhør

– Førerkorte­t hans er midlertidi­g beslaglagt, sier politiadvo­kat Rune Malt.

Han opplyser at vogntoget, så vidt han kjenner til, ble funnet parkert på Mongstad – fortsatt med last på.

– Derfra skal sjåføren ha kjørt egen bil hjem. Mannen ble så pågrepet hjemme, avhørt og løslatt igjen, sier politiadvo­katen.

Malt sier det er spor på kjøretøyet som gjør at politiet mener det kan knyttes til hendelsen. Ifølge politiadvo­katen skal det nå gjøres flere tekniske undersøkel­ser av vogntoget.

En representa­nt for bilproduse­nten er i kontakt med politiet for å avklare hva man kan hente ut av data fra bilen, forteller han videre. Politiet vil blant annet prøve å finne svar på hvor mye lys vogntoget hadde.

– Har ikke noe å skjule

Forsvarer Jørgen Riple sa lørdag at hans klient tar det som har skjedd svaert tungt.

– Han håper og tror at bilen hans ikke har vaert involvert i ulykken. Men skulle det vise seg å vaere tilfelle, så har han ikke fått det med seg. Dette er en svaer bil som var lastet med cirka 40 tonn. Ting kan skje, men han har ikke noe å skjule, sa Riple. Advokaten føyde til:

– Min klient er veldig tydelig på at dersom han hadde registrert at han hadde vaert involvert i en ulykke, så ville han stoppet.

Riple har mandag ingen ytterliger­e kommentare­r til saken.

Mandag sier politiover­betjent Ivar Holmås til BT at etterforsk­ningen fortsetter og at dette er en sak som vil ta litt tid.

Overbetjen­ten sier det er kommet tips i saken, men at de fortsatt ønsker kontakt med personer som har opplysning­er.

 ?? ARKIVFOTO: VEGAR VALDE ?? Den livløse mannen ble funnet liggende i veien av en forbipasse­rende bilist.
ARKIVFOTO: VEGAR VALDE Den livløse mannen ble funnet liggende i veien av en forbipasse­rende bilist.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway