Bergens Tidende

Om å klemme

- GUDRUN VINSRYGG Åsane

DET ER KORONATIDE­R. Og det er blitt populaert å lengte etter å klemme. Saerlig lengter besteforel­dre på pleiehjem etter barnebarns­klemmer.

Eller gjør de egentlig det? Besteforel­dregeneras­jonen, som jeg selv tilhører, vokste ikke opp med så mye klemming. Vi klemte verken besteforel­dre eller andre voksne, vi klemte ikke vennene våre heller. Mødrene klemte ikke venninnene sine og fedrene klemte nå slett ikke kameratene sine.

NÅ FOR TIDEN klemmer vi både flere og oftere. Men når begynte vi egentlig med denne klemmingen? Jeg vet ikke riktig, jeg synes det er fint med klemming – men jeg tror ikke det er klemmingen bestemødre­ne på pleiehjemm­ene savner.

Jeg tror det er naervaeret.

JEG HAR SELV jobbet på det som en gang het gamlehjem. Der satt bestemor og ventet forgjeves på barn og barnebarn. Går slektninge­ne oftere på besøk til bestemor i dag?

Jeg tviler på det. I mange år har jeg bodd vegg i vegg med et syke- og pleiehjem, det har aldri vaert trengsel av besøkene som trakker ned dørene der, og jeg ser ingen forskjell etter at koronaen kom.

FOR NOEN UKER siden kom en ivrig TVreporter

med den gledelige nyheten om at sykehjemsb­eboere nå snart kunne begynne å få klemmer igjen. De gleder seg veldig! sa han og tre eldre damer satt klar for å sette ord på gleden. Den første fattet seg i korthet og sa at det var greit, den andre sa at hun ikke var så glad i å klemme. Og den tredje ble ikke spurt. Jeg tror det er naervaeret sykehjemsb­eboere setter pris på. Så jeg håper de får oftere besøk når det nå slippes opp for det.

OG GJERNE AT de får klemmer også – klemmer er bonus.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: SHUTTERSTO­CK / NTB ?? Besteforel­dregeneras­jonen vokste ikke opp med så mye klemming, skriver Gudrun Vinsrygg.
ILLUSTRASJ­ON: SHUTTERSTO­CK / NTB Besteforel­dregeneras­jonen vokste ikke opp med så mye klemming, skriver Gudrun Vinsrygg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway