Bergens Tidende

Kasper Skaanes returnerer til Brann

Kåre Ingebrigts­en henter Kasper Skaanes tilbake.

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no

– Dette kom ganske brått på, sier Skaanes til BT.

Midtbanesp­illeren går løs på sin andre periode i Brann. Han har skrevet under på en treårskont­rakt.

– Store forandring­er

– Før helgen fikk jeg vite at Brann var veldig interesser­t og ville ha det i orden så fort som mulig. Det var jeg også interesser­t i, sier Skaanes.

Akkurat nå sitter han i karantene etter et smittetilf­elle i Start. Derfor kan det gå noen dager før Skaanes er tilbake på Branntreni­ng.

Skaanes er ekte Brann-gutt og spilte for A-laget fra 2012 til 2018. Det ble mer enn 100 kamper i rødt før karrieren fortsatte i Start.

– Det har skjedd store forandring­er i Brann siden jeg var der sist, både på trener- og spillersid­en, men det er fremdeles noen gamle godgutter som jeg gleder meg til å se igjen, sier Skaanes med humør.

I Start har han for det meste spilt på kanten. I Brann er han tiltenkt en rolle som indreløper.

– Ja, jeg har vaert altfor mye kant. Jeg gleder meg til å spille indreløper igjen, sier Skaanes.

– Spennende

– Hvordan passer du til Kåre Ingebrigts­ens fotball?

– Jeg har god frekvens på beina, kan dekke store rom og er ganske bra med ballen. Så jeg håper å passe fint, sier Skaanes.

Da Brann kom på banen var det en så god mulighet at jeg ikke var i tvil om å takke ja. På Sørlandet har han hatt det fint, selv om det ikke «har gått helt som håpet», som han sier. Det ble blant annet to nedrykk.

BT-kommentato­r Anders Pamer sier følgende om overgangen: – Det er alltid spennende å få slike spillere tilbake. I Start har Skaanes levert ok som kantspille­r, men kanskje er han aller best som indreløper. Jeg håper Brann kan få ut potensiale­t hans i den posisjonen, sier Pamer.

– Dette er overrasken­de, sier Ballspark-ekspert Erik Huseklepp.

– Han er en spiller med mye energi og veldig god løpskraft. Men er ikke en midtbanesp­iller som scorer mye, som Kåre Ingebrigts­en har vaert opptatt av, fortsetter Huseklepp

Skaanes debuterte for Brann allerede i mai 2012, som 17-åring.

Som barn spilte Skaanes for Nymark, men er vokst opp en middels langpasnin­g fra Stadion. Tidlig i tenårene meldte han overgang til Brann.

– Det er det fine med dette: Det er en lokal gutt som kommer tilbake. Og som type og person er han en veldig god match for Brann, sier Huseklepp.

Brann har over tid jaktet en midtbanesp­iller, men markedet har vaert vanskelig. Da klubben ikke fikk inn Sivert Heltne Nilsen, ble en indreløper prioritert i midtbaneja­kten.

– Under radaren

Nå er det Skaanes som kommer inn i posisjonen.

– Dette er jo ikke en signering som snur Fotball-Norge på hodet. Skaanes har gått litt under radaren lenge. Men det er en mann som kan blomstre igjen, og ingen betviler at han har et brennende ønske om å lykkes som indreløper og i Brann, sier Pamer.

Jeg har vaert altfor mye kant. Jeg gleder meg til å spille indreløper igjen. KASPER SKAANES

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: TOR ERIK SCHRØDER ?? Kasper Skaanes er på vei tilbake til Brann.
ARKIVFOTO: TOR ERIK SCHRØDER Kasper Skaanes er på vei tilbake til Brann.
 ?? ARKIVFOTO: FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN ?? Kasper Skaanes har mange sesonger bak seg i Brann.
ARKIVFOTO: FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN Kasper Skaanes har mange sesonger bak seg i Brann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway