Bergens Tidende

Dødsulykke på fiskebåt fra Selje

En mann på fiskebåten MS «Hovden Viking» mistet livet i en ulykke tirsdag morgen.

- ROAR LYNGØY roar.lyngoy@bt.no

Fiskebåten tilhører rederiet Hovden Senior AS i Selje i Stad kommune.

Det var Troms politidist­rikt som meldte om arbeidsuly­kken der en mann på fiskebåten mistet livet, 18 nautiske mil utenfor Senja.

Lensmann Arnold Nilsen i Finnsnes lensmannsd­istrikt opplyser til BT at et redningshe­likopter med lege tok seg ut til båten etter ulykken.

– De måtte dessverre konstatere at mannen var død, sier Nilsen.

Båten gikk inn til land ved Senjahopen etter ulykken. Politiet etterforsk­er saken. Kriseteame­t i Senja kommune er varslet og bistår.

De naermeste pårørende er varslet.

Bekreftes av rederiet

BT har vaert i kontakt med styreleder Rune Hovden i Hovden Senior AS. Han ønsker ikke å uttale seg om ulykken på nåvaerende tidspunkt.

Men i en pressemeld­ing skriver selskapet at Hovden Senior AS kan bekrefte at det har vaert en ulykke om bord i selskapets fartøy MS «Hovden Viking».

– En person er dessverre omkommet som følge av hendelsen. Pårørende er varslet. Politiet, Sjøfartsdi­rektoratet og Arbeidstil­synet er varslet. Det forventes at hendelsesf­orløpet blir undersøkt naermere. Det er således ikke aktuelt for rederiet å gi ytterlige kommentar om ulykken på dette tidspunkt.

Selskapet i stor sorg

Videre skriver de:

– Selskapet er i dag i stor sorg. Våre tanker går først og fremst til de pårørende og mannskapet om bord. Selskapet henstiller på det sterkeste om at de pårørende og mannskapet får ro i den naermeste tiden.

«Hovden Viking» er 46 meter lang, designet og utviklet av Rolls-Royce Marine, og ble bygd ved Larsnes Mek. Verksted.

Båten ble overlevert til rederiet i desember 2018.

 ??  ?? Her har fiskebåten Hovden Viking seilt den siste uken.
Her har fiskebåten Hovden Viking seilt den siste uken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway