Bergens Tidende

– Den er den som er smartest som vil vinne

Sjur Røthe (32) sier at onsdagens 15-kilometerl­øype er en av de aller mest krevende han har vaert borti. Det krever et sterkt hode for å slå Aleksandr Bolsjunov.

- NTB

32-åringen fra Voss var en het medaljekan­didat foran skiathlon-distansen sist lørdag, men der endte det ikke helt som han hadde håpet på.

Røthe ble hektet av og måtte nøye seg med 6.-plass etter at nevnte Bolsjunov hadde ledet løpet mer eller mindre fra start til mål. Russeren sendte den ene etter den andre i kjelleren.

Utfordrer

Etterpå erkjente veteranen at han aldri hadde vaert mer sliten etter et skirenn.

– Etter duathlon har jeg forsøkt å unngå å kjenne etter hvordan kroppen egentlig har vaert. Jeg trodde at jeg kom til mesterskap­et i ganske bra form og skulle kjempe om edle ting på duathlon uten at det fungerte på noen som helst måte, sa en oppriktig Røthe under tirsdagens digitale pressekonf­eranse på en restaurant ved skiflyging­sbakken i Oberstdorf.

Uansett hvor sliten Røthe var sist lørdag, er han en god medaljekan­didat på 15-kilometere­n. Røthe er normalt en mester til å beregne løpene sine slik at han får tatt ut alt.

Sammen med Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund, Harald Østberg Amundsen og Martin Johnsrud Sundby utgjør han et mektig utfordrerb­eite til storfavori­tt Bolsjunov.

– Jeg har gjort mine forberedel­ser frem mot 15-kilometere­n som jeg hadde planlagt. På mandag hadde jeg en bra gjennomgan­g av løypen og gjorde meg noen gode vurderinge­r på hvordan jeg skal legge opp løpet. Det er den smarteste som kommer til å vinne. Det er en utrolig vanskelig løype å løse. Vi har hatt utfordrend­e konkurrans­er før, men dette er det veldig høyt nivå på, sa Røthe.

Advarsel

Vossingen advarer mot å brenne alt kruttet i starten.

– Det er ikke bare å åpne knallhardt og håpe at det holder. Det er en veldig krevende løype. Det er partier der du normalt sitter i hocke hele veien der du må jobbe hele veien. Det er tøffe nedoverbak­ker, og slik som Aleksandr Bolsjunov kjørte nedover her om dagen, så må vi henge med både nedover og oppover.

Varmen i VM-byen gjør at det kan bli utslagsgiv­ende hvor du starter i feltet. Løypene blir merkbart bløtere utover dagen.

– Det blir viktig. Soleklart. Det skjer en radikal endring tidlig ettermidda­g. Vi trekker nummer på bakgrunn av distansecu­pen og har ikke gått mange av dem. Vi får trekke erfaringer fra dameløpet i dag, sa Røthe.

For tre av Norges løpere handler det også om mer enn selve løpet. Det skal deles ut stafetteta­pper til fredag, og der er det en svaert jevn kamp mellom Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund om å få tredjeetap­pen i fri teknikk.

 ?? FOTO: LISE ÅSERUD / NTB. ?? Sjur Røthe er en het kandidat på 15-kilometere­n i dag i VM. Her er vossingen under trening i Oberstdorf mandag.
FOTO: LISE ÅSERUD / NTB. Sjur Røthe er en het kandidat på 15-kilometere­n i dag i VM. Her er vossingen under trening i Oberstdorf mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway