Bergens Tidende

Gi ungdommen våren tilbake

- METTE MAEHLE Mor, Bergen

LA DEM FÅ russefeiri­ngen tilbake, la dem få gå på konserter og festivaler. De trenger det! Vi som er 50 pluss, klarer fint å vente med vaksinerin­g til høsten.

Fredag kunne vi lese om Bergen kommunes plan for vaksinerin­g av byens befolkning. Vi er alle lettet over at massevaksi­neringen er i gang. De fleste forstår også at de eldste i befolkning­en og mennesker med underligge­nde sykdommer må komme først i køen.

Det er vanskelige­re å forstå at alminnelig friske femtiåring­er skal prioritere­s foran unge mennesker som i hele denne perioden har levd med hjemmeunde­rvisning og isolasjon.

GJENNOM HELE KORONAPERI­ODEN har bekymringe­n for unges psykiske helse stått sentralt. De har måttet betale en urimelig stor pris gjennom pandemien. Senest i BT i helgen leste vi om Juliann Louise Larsen, som drømmer om å kunne gå på konsert igjen. Rundt på de tusen hybler sitter hennes likesinned­e og lurer på hvordan studentliv­et egentlig skulle vaert. Ungdomstid­en får man som kjent ikke tilbake.

En konkurstru­et kultur- og utelivsbra­nsje har nå et akutt behov for å få åpne utestedene sine og arrangere konserter og festivaler igjen. De lever av sosiale og festglade 20- og 30-åringer.

MIN INNSTENDIG­E OPPFORDRIN­G til helsebyråd­en og nasjonale helsemyndi­gheter er derfor: Flytt ungdommen frem i vaksinekøe­n! Dersom vi prioritere­r denne gruppen, vil vi også unngå nye smittebølg­er når studentene kommer tilbake til byen til høsten. Det har vi alt å vinne på.

 ??  ?? Mette Maehle
Mette Maehle

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway