Bergens Tidende

Bare to Brann-spillere er igjen fra Skaanes’ siste lagbilde

Nesten hele laget er byttet ut i løpet av de tre årene Kasper Skaanes har vaert borte fra Brann.

- ÅSMUND GULLACHSEN asmund.gullachsen@bt.no

Kasper Skaanes er oppvokst med Nymarksban­en som hage. Mandag ble det klart at han vender hjem fra Kristiansa­nd og blir Branns nye indreløper.

– Før helgen fikk jeg vite at Brann var veldig interesser­t og ville ha det i orden så fort som mulig. Det var jeg også interesser­t i, sa Skaanes til BT da overgangen ble kjent.

Det er tre år siden sist Skaanes spilte på Brann. Fra den gang er det bare Ruben Kristianse­n og Kristoffer Barmen som fortsatt spiller på laget. Også reservekee­per Markus Olsen Pettersen var i Brann sist Skaanes spilte for klubben.

Kristoffer Barmen sier han synes det er stas å bli gjenforent med barndomsko­mpisen.

– Det er utrolig artig! Vi var en fin gjeng som kom opp gjennom Brann-systemet sammen. Vi får håpe at flere følger etter, sier Barmen.

Håper flere kommer hjem

Sammen med blant andre Jonas Grønner, Bård Finne, Steffen Lie Skålevik, Andreas Vindheim og Håkon Lorentzen, utviklet de to seg gjennom Branns akademi, med Rune Soltvedt som sjef på begynnelse­n av det forrige tiåret.

– Jeg er litt alene igjen fra den tiden nå. I fotball er det mye utskiftnin­ger, sier Barmen.

– Har det vaert for stort gjennomtre­kk i Brann-laget?

– En viss kontinuite­t er naturligvi­s en fordel. Vi har vaert gjennom et skifte av trener og sportssjef. Vi står egentlig i et prosjektog generasjon­sskifte også.

Da er det naturlig med store endringer, svarer Barmen.

Han sier kompisen kommer til å tilføre intensitet og løpskraft når han nå vender hjem.

– Ikke minst bidrar han med en helt enorm treningsvi­lje. Kasper er en som alltid gir alt og er med på alt av fellestren­inger, sier Barmen.

Konkurrent­er

Branns trener er tydelig på at Kasper Skaanes kommer til Brann som indreløper, hvor Kristoffer Barmen har operert de siste årene.

– Han kommer nok til å utfordre meg om plassen. Det er slik det skal vaere. Jeg må bevise at jeg skal spille enten det er som indreløper eller noe annet, sier Barmen.

Derfor var han ønsket

Gjennom sin tre år lange Startkarri­ere, var Skaanes til stadighet kantspille­r. Det kommer ikke til å fortsette i Bergen.

– Kanter har vi nok av. Kasper Skaanes kommer til Brann som indreløper, slår Kåre Ingebrigts­en fast.

Brann-treneren mener den siste delen av ordet «indreløper» er sentralt i Skaanes’ rollebeskr­ivelse.

– Han har mange av de egenskapen­e vi så etter i en ny indreløper, sier Ingebrigts­en, og viser til Skaanes’ løpskraft og frekvens, som er en mangelvare i Brannlaget.

Ingebrigts­en bekrefter at klubben var innom mange navn i arbeidet med å finne Branns nye indreløper. BT er kjent med at Brann blant annet jobbet med å hente Vålerengas Felix Horn Myhre.

– Kasper har vaert på blokken hele tiden. Han var veldig lysten på å komme tilbake, og da var det fort gjort, sier Ingebrigts­en, og fortsetter:

– Det betyr noe at han er lokal. Det er likevel ikke derfor vi henter ham. Det er fordi han har noe vi trenger.

Han sammenlikn­er typen med en annen bergensk indreløper.

– Han er litt samme type som Petter Strand. Han dekker store rom, som gir større frihet til de tre spillerne foran ham, avslutter Ingebrigts­en.

 ??  ?? Detter Branns lagbilde fra 2017. Spillere og trenere i svart-hvitt har forsvunnet fra klubben. Bak fra venstre: Jakob Orlov, Vito Wormgoor, Azar Karadas, Piotr Leciejewsk­i, Alex Horwath, Kristoffer Barmen, Torgeir Børven. Midten fra venstre: Manu Torres (fysisk trener), Robert Hauge (assistentt­rener), Daniel Braaten, Jonas Grønner, Amin Nouri, Deyver Vega, Kasper Skaanes, Dan Riisnes (keepertren­er), Helge Haugen (toppspille­rutvikler). Foran fra venstre: Halldor Stenevik, Peter Orry Larsen, Steffen Lie Skålevik, Lars Arne Nilsen (hovedtrene­r), Bismar Acosta, Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Ruben Kristianse­n.
Detter Branns lagbilde fra 2017. Spillere og trenere i svart-hvitt har forsvunnet fra klubben. Bak fra venstre: Jakob Orlov, Vito Wormgoor, Azar Karadas, Piotr Leciejewsk­i, Alex Horwath, Kristoffer Barmen, Torgeir Børven. Midten fra venstre: Manu Torres (fysisk trener), Robert Hauge (assistentt­rener), Daniel Braaten, Jonas Grønner, Amin Nouri, Deyver Vega, Kasper Skaanes, Dan Riisnes (keepertren­er), Helge Haugen (toppspille­rutvikler). Foran fra venstre: Halldor Stenevik, Peter Orry Larsen, Steffen Lie Skålevik, Lars Arne Nilsen (hovedtrene­r), Bismar Acosta, Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Ruben Kristianse­n.
 ??  ?? Kasper Skaanes har skrevet under en treårskont­rakt med Brann, som han tidligere har spilt over 100 kamper for.
Kasper Skaanes har skrevet under en treårskont­rakt med Brann, som han tidligere har spilt over 100 kamper for.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway